O metropolă în mijlocul oceanului. Ţara care şi-a propus să construiască aşa ceva

| 21 mai, 2014

O metropola in mijlocul oceanului. Este ceea ce si-a propus sa realizeze un grup de arthitecti din China si Marea Britanie. Daca proiectul va prinde viata, viitorul oras de sub ape va avea o suprafata locuibila de 1.000 de hectare.

Biroul AT Design Office a elaborat proiectul unei metropole plutitoare - un oras cu strazi, parcuri, magazine, restaurante, cladiri administrative, birouri, hoteluri si multe locuinte. Proiectul a fost gandit pentru un oras situat in apropierea podului care face legatura intre HongkongMacao si Zuhai.

 

Floating City reprezinta o constructie gigant, pe jumatate scufundata in apa, precum un iceberg. Partea superioara, adica la suprafata, a fost gandita ca una dintre cele doua "spatii verzi" ale orasului, cu amenajari speciale pentru petrecerea timpului in aer liber.

A doua zona verde va fi amplasata sub apa. Sunt prevazute, de asemenea, minisubmarine pentru deplasari in exteriorul orasului.

In oras vor exista trotuare pentru pietoni si artere rutiere. Sistemul de ventilatie va fi centralizaat - aerul va fi pompat de la suprafata printr-o coducta uriasa, amplasata in mijlocul intregului complex.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ