O noua minimă temperatură a acestei ierni, la Miercurea Ciuc

| 11 dec, 2013

La Miercurea Ciuc s-a înregistrat, în noaptea de marţi spre miercuri, o nouă minimă naţională a acestei ierni, mercurcul termometrelor coborând până la minus 21.2 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureş, Lidia Gheorghieş a declarat pentru AGERPRES că valoarea de minus 21,2 grade Celsius s-a consemnat la miezul nopţii, apoi temperatura a început să crească, iar la ora 8.00 se înregistrau minus 15 grade Celsius. 

O noapte geroasă a fost şi în celelalte localităţi harghitene în care se fac măsurători meteorologice. 

La Topliţa au fost minus 20 grade Celsius, la Joseni s-au înregistrat minus 17.7 grade, la Odorheiu Secuiesc minus 16,6, în vreme ce la Bucin mercurul termometrelor a arătat minus 12,9 grade. 

'Aceste temperaturi scăzute se datorează influenţei unui câmp anticiclonic de presiune ridicată şi trasportului unei mase de aer rece, cu caracteristici polare, la care a contribuit şi nebulozitatea scăzută şi prezenţa stratului de zăpadă', a explicat meteorologul Lidia Gheorghieş. 

Cea mai scăzută temperatură a lunii decembrie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 1998, când termometrele au arătat minus 33 grade Celsius.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ