O nouă mizerie de la Turcescu

| 20 iul, 2013

Referitor la elevii care au obținut media 10 la Bacalaureatul din acest an, Guvernul a anunţat că îi va premia cu câte 3.000 de lei. Măsura vizează 126 de elevi din prima sesiune, urmând să fie recompensaţi şi cei cu aceeaşi performanţă din sesiunea august-septembrie 2013.

Premiile vor fi acordate din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale și suma, nefiind un capăt de țară, a determinat dezbateri și luări de poziții demne de o cauză mai nobilă.

Dincolo de opinii pertinente venite eminamente din mediul profesoral și care se întrebau cât de justificat ar fi să premiem un examen care nu este, practic vorbind un concurs, măsura MEN a fost de natură să trezească toate vocile frustrate ale fostelor guvernări, care acum critică orice măsură actuală pe criteriul ”cu șapcă, fără șapcă”.

Dacă guvernul a dat, de ce a dat? Dacă n-a dat, de ce n-a dat? Să-l amintim de pildă pe Robert Turcescu, care a descoperit că MEN a decis acordarea acestor premii în condițiile în care elevii navetiști au restanțe la banii de transport.

Nu mă aștept ca un individ pe care-l consider mediocru și fără merite și care nu a excelat nicicând profesional , să înțeleagă de ce este premiată excelența. Aș avea totuși pretenția ca acesta, dacă tot a ales o carieră în domeniul mass media, să dea dovadă de o fărâmă de luciditate, dacă nu chiar onestitate, necesară pentru a recunoaște câteva chestiuni evidente.

În primul rând că bănuții de premiere sunt insuficienți pentru a plăti restanțele navetiștilor. În opinia distinsului jurnalist, MEN ar trebui să meargă pe varianta în care dacă unii nu au primit, să nu primească nici ceilalți. Generos mod de gândire, nu am ce zice altceva. Probabil că militărosul și morocănosul cantautor nu vede niște adolescenți ci crede că e vorba de agenți electorali ai USL.

În al doilea rând, eu unul și probabil mulți alții ne-am jena de moarte în situația domniei sale, ca apropiat al unui regim care a lăsat arierate uriașe în ceea ce privește cadrele didactice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2013
pensionar
De e nu sunt premiati cei mai bolnavi, cei mai saraci, cei mai in varsta, cel mai batuti de soarta, cei mai furarti de capitalizm, cei mai someri, cei mai jefiuti de stat, cei mai furati de asigurari, cei mai batuti ca sunt rromi, ca sunt maghiari, ca nu au fost ingropati de preoti, etc.Cine invata invata pentru viitotorul sau nu pentru bani.Cu aceste bani invatam pentru mita, coruptie, etc.Noi invatam ca prosti sa devenim cineva sa ajutam parinti si cdou era o pereche de sosete, o camasa.DAR IN CAPITALIZM BANUL ESTE IN PRIM PLAN NU DARUIREA PENTRU INVATAMANT, MESERIE ETC.
20 iul, 2013
elev intarziat
premiantii de ieri, pensionarii de azi...
Apropo, nenea pensionarule, ce medie ai avut la BAC? Si cat te-au tinuy ciorapii si camasa? Nepotii dumitale tot asa destepti sunt?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ