O nouă televiziune destinată romilor şi-a anunţat lansarea

| 08 apr, 2014

O nouă televiziune aparţinând romilor, care emite online, a fost lansată, marţi, la Cluj, cu ocazia Zilei Internaţionale a acestei etnii.

Televiziunea Romanian Gipsy Reality va emite deocamdată pe internet şi ar urma ca, în câteva luni, emisiunile să fie preluate şi pe reţelele de televiziune prin cablu, potrivit iniţiatorului postului, Aurel Pascu citat de Agerpres.

"Ideea mi-a venit din faptul că încă nu există o comunicare între mass-media şi comunităţile de romi. Şi romii sunt reticenţi, dar nici presa nu reflectă realitatea realităţii romilor. Am deschis acest studio şi această platformă media, în ideea de a transmite realitatea exactă din comunităţile de romi şi de a-şi putea transmite şi comunităţile de romi părerile. Încercăm în acest fel să contribuim la integrarea socială a acestei etnii", a declarat iniţiatorul Gipsy Media, Aurel Pascu.

Acesta a mai spus că, până în prezent, investiţia se ridică la peste 40.000 de euro.

Emisiunile televiziunii online vor fi în limbile română şi romani.

'Vom avea emisiuni în limba romani, lucru foarte important, deoarece mulţi etnici romi au reţinere în faţa presei, dar dacă se discută în limba romani, sunt mult mai deschişi', a explicat Aurel Pascu.

Minoritatea romă  a mai beneficiat în trecut şi de un radio, cât şi de o televiziune deţinută de Ninel Potârcă, Bah TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ