O petiție care explică abuzurile lui Băsescu din România a strâns 50.000 de semnături în mai puțin de o zi

| 11 ian, 2014

Petiția, care se dorește o ”scrisoare deschisă” adresată președintelui american Obama și secretarului de stat John Kerry, este intitulată ”Abuzurile din România trec oceanul” și adună într-un text concis și clar referiri la o ”pantă periculoasă” pe care a fost angajată România.

Surprinzător, un duș rece pentru entuziasmul politic la comandă al taberei Băsescu, vine chiar din zona societății civile. O petiție ce reclamă ”abuzurile regimului Băsescu” a devenit în cel mai scurt timp virală pe rețelele de socializare, strângând 50.000 de semnături în mai puțin de 24 de ore!

Practic, când a apărut online, era încă era o inițiativă modestă, de numai 700 și ceva de semnături, însă la fiecare reîmprospătare a browser-ului devenea vizibilă avalanșa noilor semnături și comentarii. Petiția, care se dorește o ”scrisoare deschisă” adresată președintelui american Barack Obama și secretarului de stat John Kerry, este intitulată ”Abuzurile din România trec oceanul” și adună într-un text concis și clar referiri la o ”pantă periculoasă” pe care a fost angajată România de 9 ani cât și la ”derapaje grave de la respectarea principiilor democratice și a drepturilor fundamentale ale omului”.

În text mai sunt menționate numirile și intervențiile președintelui Băsescu, sunt amintite instituții precum CSM și CCR și reclamă în termeni duri folosirea de către ”regimul Băsescu” a structurilor de informații și a celor fiscale ale statului ”pentru hăituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viața publică ori pentru protejarea abuzivă a propriei clientele politice și financiare”. Protestul societății civile survine în contextul vizitei în România de către adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland.

Textul integral al acestei petiții poate fi citit aici:  Abuzurile din Romania trec oceanul


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 ian, 2014
IOANPRIBEAGU
Si inca o chestiune pe care am omis sa o spun:din fotografiile pe care le expuneti,se pare ca sunteti destul de tineri,si atunci ma intreb care va fi viitorul acestei natiuni cu oameni ca voi,care habar nu au sa faca o analiza obiectiva a unei situatii de fapt.Dupa deranjul din 89 am avut senzatia ca voi veti fi cei care veti schimba fata acestei tari,dar se pare ca m-am inselat.Acum una din doua:ori voi nu aveti un creieras care sa distinga faptele,ori si voi camulti altii de teapa voastra,sunteti urmasi ai urmasilor.....rusine sa va fie ca nu sunteti capabili sa aveti verticalitate si decenta.Scuze pentru ziaristii onesti
12 ian, 2014
vlad
jurnalistul halpert este basist si ce poate sa spuna decit minciuni basiste ---euam semnat dupa care a vrut si sotia sa semneze pe aceiasi adresa ,si nu se putea,asa canu ascultati toate zdrentele de ziaristi --asta numa ziarit nu este
12 ian, 2014
cristian
tiranul se clatina
N-am nici o indoiala ca peste cateva zile nu 50 de mii ci 50 de milioane de romanâni vor semna petitia.
Bunicul meu deși mort de 20 de ani a semnat-o deja, așa cum a votat și la referendumul din 2012.
12 ian, 2014
Le_Chat_Noir
Cacaciosii dracului!...
Nu va mai saturati sa va lingeti rahatul de la gura. Huo!
11 ian, 2014
ogarulcenusiu
nerusinarea si nesimtirea n-are granite,era si normal sa ajungeti cu aberatiile si minciunile peste ocean dar cine o sa va creada cu renumele pe care il aveti in toata lumea?poate mutu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ