Ticăloşii „jurnalistice”

| 12 ian, 2014

Campania de dezinformare desfăşurată de prietenii Palatului Cotroceni poate fi comparată cu cea a tabloidelor din Marea Britanie, care avertizau cu privire la invazia muncitorilor români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014, şi care în final s-a dovedit a fi o mare gogomănie.

Deontologia jurnalistică a început să fie atât de rară, că deja poate fi considerată un mit. Sunt şanse mai mari să dai peste un inorog vagabond prin Bucureşti, decât peste un jurnalist integru la B1 şi EVZ. După ce s-au făcut de râs la începutul săptămânii trecute, când în cadrul interviului cu Traian Băsescu, Silviu Sergiu, din neatenţie, a repetat o întrebare care îi fusese adresată deja preşedintelui, formularea fiind identică, de unde putem trage cu lejeritate concluzia că întrebările le-au fost „servite”, deontologii de la B1 au continuat restul săptămânii intoxicând populaţia cu informaţii false despre vizita subsecretarului de stat american Victoria Nuland.

Timp de trei-patru zile s-au scremut talibanii lui Băsescu să ne convingă de faptul că Nuland vine în România ca să urecheze Guvernul. Mare surpriză au avut când dna Nuland le-a dat cu tifla peste nas, afirmând că vizita domniei sale este legată de împlinirea a 10 ani de când România este membră NATO, de interes fiind şi alte subiecte, precum parteneriatul strategic româno-american sau relaţiile economice dintre cele două state. Ce tiflă peste nas şi-a luat însă Traian Băsescu, cu tot cu consilierii săi, când oficialul american a declarat că „SUA susţin suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi dreptul Moldovei de a-şi alege propriul drum”. Adică SUA e de acord cu Ponta, şi îl contrazic pe Băsescu? Cam nasol, domn’ preşedinte…

Cel mai negru coşmar al băsiştilor s-a adeverit vineri şi sâmbătă. Cum e posibil toată săptămâna să o ţii încontinuu împotriva Guvernului şi a premierului, să spui că SUA îşi trimit emisarul ca să îi  ciufulească niţel, iar când acesta vine, să fie extrem de prietenos cu USL, în schimb să-ţi dea ţie peste nas? Campania de dezinformare desfăşurată de prietenii Palatului Cotroceni poate fi comparată cu cea a tabloidelor din Marea Britanie, care avertizau cu privire la invazia muncitorilor români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014, şi care în final s-a dovedit a fi o mare gogomănie.

Problema cea mai mare cu astfel de acţiuni este că ele aruncă România în dizgraţia oficialilor străini. Noroc că dna Nuland, care a dovedit că este foarte bine informată, este un diplomat cu o  vastă experienţă, şi a trecut cu vederea derapajele talibanilor mioritici. Este trist faptul că Băsescu şi ai lui nu au limită, nu ştiu când să se oprească şi nu o fac atunci când costurile pentru întreaga ţară sunt mult mai mari decât beneficiile personale pe care le-ar putea câştiga.

Băsescu, dar mai ales Monica Macovei, ne-au demonstrat de-a lungul anilor că sunt experţi într-un domeniu. Din păcate pentru noi restul, acel domeniul se numeşte „denigrarea României”. A mai rămas mai puţin de un an şi toate acestea se vor termina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 2014
CRISTA
pune ,domnule andrei, un ardei iute ,asa ca avertisment ,ca dupa cum rag unii inteleg ca pe multi magari ii ustura fundul cind te citesc
13 ian, 2014
Mos Martin
Tinere jurnalist, nu stiu daca te plateste varanul dar cu articolul asta sigur dovedesti ca ai aceiasi mentalitate. Il vezi pe plagiator lipsind de la laude ? Motivul pt care s-a ascuns este ca era si el convins ca va fi urecheat ! Deci basistii sant asa de buni ca l-au convins si pe el ! Treaba cu familia politica, alegeri europarlamentare si alte gogosi poti sa o pui pe hartie daca mai ai nevoie de exercitii de caligrafie pt ca nu poti convinge pe nimeni care are macar 2 neuroni functionali.
12 ian, 2014
cucurigu gagu
Bai Andrei si nu mai stiu cum te cheama , ca nici nu meriti sa stiu , de ce dezinformezi cititorii tai cu astfel de articol ? Esti penibil. Pai de ce-a venit Nuland, sa va felicite pe voi USL-istii pt. prostiile pe care le faceti prin guvern si Parlament ? Esti mandru de Ponta si guvernul sau ? Bravo !! Nu Basescu conduce guvernul , nu Basescu este Prim Ministru. Daca nu stiai , afla acum, poate-ti intra-n cap.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ