Înapoi în 2012. Românii vor să scape de regimul Băsescu

| 12 ian, 2014

În pofida încercărilor de manipulare orchestrate de la Cotroceni, propaganda anti-românească a lui Traian Băsescu tinde să capete un efect de bumerang. Astfel, curentul anti-Băsescu atât de pregnant la nivelul anului 2012 pare a se reactiva in 2014, în ultimul an de mandat al lui Traian Băsescu la Cotroceni.

În contextul ecourilor pe care le-au generat recentele cazuri din justiţia românească, evenimente care au creat îngrijorare inclusiv în Statele Unite al Americii, dinamica politică a cunoscut şi ea noi evoluţii. Astfel, subsecretarul de stat din SUA, Victoria Nuland, întreprinde o vizită la Bucureşti pentru a lua pulsul realităţilor de la faţa locului.

Trebuie spus că vizita Victoriei Nuland a fost în mare măsură influenţată şi de aparatul de propagandă al preşedintelui Băsescu. Astfel, mass-media aservită Cotroceniului a întors pe toate feţele condamnarea lui Adrian Năstase precum şi declaraţiile politicienilor, acreditând teza – de altfel cât se poate de falsă – conform căreia politicul din România s-ar amesteca în justiţie. Practic, pe tot parcursul săptămânii care tocmai se încheie, presa controlată de Traian Băsescu a încercat să impună o imagine total neconformă cu realităţile din România, rostogolind mesajul ingerinţelor în justiţie pe care le-ar practica actuala guvernare.

În acest tablou sumbru zugrăvit practic împotriva intereselor României, una dintre contra-reacţiile prin care s-a încercat repunerea lucrurilor pe făgaşul normal şi informarea corectă a partenerilor americani cu privire la realităţile din România a aparţinut Antena 3. Televiziunea din Băneasa a iniţiat o petiţie online intitulată sugestiv „Abuzurile din România trec Oceanul”. În 24 de ore, petiţia a strâns 72.000 de semnături, devenind astfel petiţia cu cele mai multe adeziuni din România

Scopul declarat al demersului, conform iniţiatorilor, este acela că „prin intermediul acestei petiţii, intitulată Abuzurile din România trec Oceanul, românii vor să spună NU felului în care este manipulată imaginea ţării în străinătate, de către regimul preşedintelui Traian Băsescu. Totodată, în numele celor care au spus NU regimului Traian Băsescu, la Referendumul din 2012 şi în dorinţa ca situaţia politică din România să fie corect percepută de partenerii externi, postul Antena 3 va trimite şi o scrisoare deschisă oficialilor americani.

Faptul că petiţia anti-Băsescu a fost semnată deja de 72.000 vorbeşte de la sine despre curentul masiv de nemulţumire existent faţă de şeful statului. Astfel, deşi a trecut un an şi jumătate de la referendumul de demitere în care 7,4 milioane de români au votat împotriva preşedintelui Băsescu, şeful statului rămâne probabil cel mai antipatizat politician din ţara noastră. Iar petiţia şi numărul mare de aderenţi faţă de acest demers demonstrează cu prisosinţă că românii nu sunt dispuşi să ierte maniera iresponsabilă în care Traian Băsescu a guvernat România timp de nouă ani.

Pentru a contrabalansa iniţiativa Antena 3, un demers similar a fost demarat de EVZ. Cotidianul a iniţiat o campanie de susţinere de petiţiei lansate de un grup de români din Statele Unite ale Americii. Petiţia este practic una anti-USL, şi este intitulată "Spune Americii și României că și ție îți pasă și ești contra corupției". Demersul a adunat numai 4.000 de semnături, fiind departe de amploarea petiţiei celor de la Antena 3. Grupul de iniţiativă intenţionează, de asemenea, să-i trimită o scrisoare deschisă secretarului de stat american John Kerry prin care să atragă atenţia asupra aşa-ziselor imixtiuni ale politicului în justiţia din România.

În pofida încercărilor de manipulare orchestrate de la Cotroceni, propaganda anti-românească a lui Traian Băsescu tinde să capete un efect de bumerang. Astfel, curentul anti-Băsescu atât de pregnant la nivelul anului 2012 pare a se reactiva in 2014, în ultimul an de mandat al lui Traian Băsescu la Cotroceni.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 ian, 2014
IOANPRIBEAGU
cit ai incasat(si daca ai incasat in lei sau valuta)pui de VARANO-USLIST-SECURIST,pentru a scrie acest articol?!?SAU CHIAR ESTI PE STATUL DE PLATA varano-usl-ist...din cele 7,4 milioane,ai "uitat"sa-i daugi pe cei aproape 11milioane care nu au fost cu voi,si sa scazi cele vreo 2 mil.de voturi DRAGANISTE.Regret ca am deschis si citit articolul tau d-le Pop,deoarece cu acesta ai reusit sa-mi iputi biroul cu duhoare USL-isto-PONTISTO-NEOCOMUNISTO.Se pare ca cei ca tine,cunosc numai adunerea,de celelalte operatii matematice n-au auzit in viata lor.RUSINE sa va fie,democrati de 2 bani.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ