O răscumpărare de 1 MILIARD DE DOLARI către jihadiști, motivul ruperii relațiilor diplomatice cu Qatarul

| 06 iun, 14:36

Scandalul ruperii relațiilor diplomatice a mai multor state arabe cu Qatarul ar fi pornit de la răscumpărarea imensă pe care micuțul stat ar fi dat-o unor grupări jihadiste pentru eliberarea unor membri ai familiei regale răpiţi în Irak, în timpul unei partide de vânătoare, susţine cotidianul Financial Times, citând surse implicate în această înţelegere.

Potrivit sursei citate, 1 miliard de dolari a plătit Qatar-ul în luna aprilie pentru eliberarea a 26 de membri a unei expediţii aflate la vânătoare în sudul Irakului şi a aproape 50 de militanţi capturaţi de jihadişti în Siria.

Deși oficialii de la Doha au negat, luni dimineaţă Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain - la care s-au alăturat ulterior Yemen şi Maldive - au luat decizia extraordinară de a tăia toate legăturile diplomatice cu Statul Qatar - sub acuzaţia directă de finanţare a extremismului şi terorismului în Orient.

Scandalul diplomatic reprezintă o continuare a unui scandal informațional declanșat în luna mai.

Pe 23 mai, agenția de știri din Qatar, QNA, a publicat o declarație a emirului țării Tamim al Thani în care spune că intenționează să recheme ambasadorul țării din Arabia Saudită și să normalizeze relațiile cu Iranul. Ulterior, autoritățile din Qatar au declarat că site-ul agenției de știri a fost spart, însă Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Yemen nu s-au lăsat convinse.
Tag-uri: Qatar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ