Oamenii de știință au stabilit tipul de alimentație care poate proteja mintea și sănătatea

| 30 sep, 18:37

În general oamenii țin diete pentru a slăbi, însă cercetătorii au descoperit un nou tip de dietă care care are efecte benefice atât asupra corpului tău, cât și asupra creierului tău. În ce constă această dietă?

Este vorba despre o dietă cu un conținut scăzut de proteine și unul ridicat de carbohidrați. Mai mult, acest regim alimentar ar putea fi secretul unei vieți îndelungate și a unui creier sănătos. Cel puțin așa arată concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea din Sydney, după ce a realizat un studiu pe șoareci.

„Dieta care este opusul multor regimuri de slăbit a arătat îmbunătățiri în starea generală de sănătate, cea a creierului, precum și abilităților de învățare și memorie", a declarat Devin Wahl, autorul principal al lucrării.

Dieta care are un impact uimitor asupra creierului tău

Oamenii de știință au hrănit șoarecii cu carbohidrați derivați din amidon și cazeină care se găsește în brânză și lapte, pentru a evalua beneficiile pe care dieta le are asupra creierului.

De asemenea, cercetătorii au analizat în special hipocampul subiecților, adică regiunea creierului responsabilă pentru învățare și memorie, care este de obicei prima ce se deteriorează în cazul bolilor neurodegenerative.

Astfel, au descoperit că dietele cu puține proteine și bogate în carbohidrați au beneficii de protecție a creierului asemănătoare cu cele cu restricții calorice.

Dieta bogată în carbohidrați părea să susțină sănătatea și biologia hipocampului la șoareci, în unele cazuri chiar mai bine decât o făceau dietele cu un conținut scăzut de calorii.

„În prezent, nu există tratamente eficiente pentru demență – putem să încetinim aceste boli, dar nu putem să le oprim – deci este interesant că începem să identificăm diete care influențează modul în care creierul îmbătrânește", a declarat Devin Wahl, autorul principal al lucrării.

Tag-uri: creier, dieta, sanatate
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ