Obiectivele României pe durata preşedinţiei SEECP, prezentate la MAE

| 10 iul, 2013

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a condus astăzi prima reuniune de lucru interministerială în pregătirea exercitării Preşedinţiei-în-Exerciţiu (PiE) a României a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), informează diplomaţia de la Bucureşti.

Agenda discuţiilor a cuprins prezentarea contextului general în care România a preluat mandatul de PiE SEECP, trecerea în revistă a obiectivelor şi acţiunilor prevăzute a avea loc pe durata mandatului de PiE, precum şi stabilirea responsabilităţilor care revin instituţiilor angrenate în acest exerciţiu, în conformitate cu competenţele acestora, relatează MAE. 

Secretarul de stat pentru afaceri europene a reliefat importanţa acordată de România cooperării regionale şi a subliniat interesul ţării noastre de a impulsiona cadrul actual al cooperării în Europa de Sud-Est, în sensul asigurării de eficienţă, reprezentativitate, abordare îndreptată spre viitor şi obţinerii de rezultate concrete în beneficiul întregii regiuni, precum şi al fiecărui stat participant în parte. În context, secretarul de stat a menţionat rolul crucial al cooperării regionale pentru concretizarea perspectivei europene şi euro-atlantice a întregii regiuni.

La reuniunea ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe au participat reprezentanţii ministerelor de resort cu responsabilităţi în realizarea programului de activităţi al PiE română a SEECP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ