Oceanele vor "înghiţi" New York, Tokyo sau Londra dacă temperatura Pământului creşte cu un grad

| 24 sep, 15:16

Creşterea temperaturii medii a suprafeţei Pământul chiar şi cu un singur grad Celsius va determina ca ghetarii din Antartica să se topească la un risc şi mai alert ceea ce ar putea duce la creşterea nivelului mărilor şi oceanelor cu până la 2,5 metri. Această creştere a apelor va crea mari probleme metropolelor aflate în apropierea apelor precum New York, Mumbai, Londra sau Tokyo.

Temperatura medie a suprafeței Pământului a crescut deja cu un grad de la sfârșitul secolului al XIX-lea, suficient pentru a duce la apariția unor fenomene meteo extreme.

Însă creștere de la 2 grade Celsius până la 6 grade Celsius poate duce la o adevărată catastrofă. Schimbările climatice ar distruge civilizația și ar redesena harta lumii. De la 6 grade în sus, nivelul mărilor și oceanelor ar urma să crească cu 10 metri pentru fiecare grad, ceea ce ar ridica oceanele la niveluri nevăzute de milioane de ani.

Citeşte şi Topirea gheţii din Groenlanda a ajuns într-un punct în care nu mai poate fi oprită

Chiar și o lume în care temperatura medie crește cu 2 grade „reprezintă o amenințare existențială pentru multe state”, a declarat Jonathan Bamber, profesor de glaciologie la Universitatea din Bristol, potrivit Digi24.

Pe măsură ce apa și atmosfera oceanului înconjurător se încălzesc din cauza emisiilor umane de gaze cu efect de seră, învelișul alb de la Polul Sud pierde masă și în cele din urmă devine instabil.

Citeşte şi Terra a pierdut aproape 100 milioane de hectare de pădure în ultimii 20 de ani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ