Terra a pierdut aproape 100 milioane de hectare de pădure în ultimii 20 de ani

| 22 sep, 11:00

Un studiu realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a scos la iveală faptul că, în ultimele două decenii, planeta a pierdut aproape 100 milioane de hectare de păduri, despăduririle afectând în special Africa şi Asia de Sud-Est.

Despăduririle afectează în special Africa subsahariană şi Asia de Sud-Est, unde procesul s-a accelerat în ultimul deceniu, dar şi America Centrală şi Latină, unde are totuşi tendinţa de a încetini, notează Digi24.

Pierderea suprafeţelor împădurite se explică în special prin conversia pădurilor în terenuri agricole destinate culturilor şi pajiştilor, mai ales în ţările mai puţin dezvoltate. De exemplu, în Asia de Sud-Est, pădurile acoperă în prezent 47,8% din suprafaţă faţă de 49% în 2015, iar în Africa sub-sahariană acoperă 27,8% din suprafaţă faţă de 28,7% în urmă cu cinci ani.

În Indonezia, pădurile acoperă în prezent 50,9% din suprafaţă, faţă de 52,5% în urmă cu cinci ani, în timp ce în Malayezia suprafaţa acoperită cu păduri a scăzut de la 59,2% până la 58,2%.

În contrast, în multe alte regiuni din Asia, precum şi în Europa şi în America de Nod, suprafeţele împădurite au crescut pe ansamblu între 2000 şi 2020, graţie eforturilor făcute în favoarea împăduririlor şi extinderii naturale a pădurilor din aceste regiuni.

De exemplu, în China, pădurile acoperă acum 23,3% din suprafaţă, faţă de 22,3% în 2015, iar în Japonia suprafaţa pădurilor a rămas practic neschimbată 68,4%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 03:09
raryMenna
mast test cycle pct nolva clomid
Local anesthetics induce apoptosis in human breast tumor cells when to take clomid Voyage to the Pacific Ocean s garbage patch An albatross visits, followed by a rough night

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ