OCHIUL hipnotizant din Sahara care se vede doar din SPAŢIU. Ce a creat această structură

| 11 aug, 23:07

O imagine de-a dreptul hipnotica starneste imaginatia internautilor. Este vorba despre asa-zisa structura Richat, din apropierea orasului Ouadane din Mauritania. Seamana cu un ochi urias care priveste dinspre Pamant catre spatiu.

Structura uriasa a fost fotografiata din spatiu de satelitul Landsat 7 si a primit, printre altele, si denumirea de „Ochiul Saharei”. Are un diametru de aproximativ 40 de kilometri si seamana cu o tabla de darts datorita multimii de cercuri concentrice care au luat nastere ca urmare a eroziunii diverselor structuri de piatra. Originea structurii Richat ramane insa invaluita in mister.

xx

 

Au existat voci care au sustinut ca „Ochiul Saharei” este rezultatul impactului cu un meteorit urias sau a unei eruptii vulcanice, insa dovezile geologice nu sustin niciuna dintre aceste teorii. Cert este ca forma spectaculoasa a reliefului de aici poate fi admirata doar din spatiu.

Foto: mostbeautifulplacesintheworld.org

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ