Odiseea bugetului, ultima tocmeală înainte de ședința de guvern

| 07 feb, 11:43

Odiseea bugetului se apropie de final, cel puțin în prima fază de negocieri, dat fiind că șeful PSD, Liviu Dragnea a anunțat că vineri proiectul va trece prin Guvern, urmând să fie trimis în Parlament

Noi discuții au loc joi între liderii Coaliției, după întâlnirea nocturnă de ieri. Între timp, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, duce alte tratative cu primarii, la o zi după întâlnirea dintre Liviu Dragnea și reprezentanții Asociației Municipiilor din România.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-au reîntors, miercuri seara, la Parlament, după întâlnirea cu primarii de municipii, pentru a relua discuțiile pe buget alături de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Discuția deja clasică din biroul lui Dragnea a durat câteva ore, urmând a fi continuată joi. "Nu sunt tensiuni peste tensiuni" între PSD și Alde, a ținut să clarifice Dragnea, "habar nu aveți ce se întâmplă", i-a certat el pe jurnaliști după întâlnirea cu primarii.

Liviu Dragnea le-a prezentat bugetul primarilor de municipii, iar în discuțiile pe care le-au avut le-a transmis că la administrația centrală rămân cheltuielile sociale, iar ceea ce este pe minus va fi acoperit de stat.

Discuțiile între liderii coaliției continuă miercuri seară, iar vineri, liderii PSD speră că va fi adoptat proiectul de buget în ședință de Guvern pentru ca săptămâna viitoare să intre în Parlament spre dezbatere, au precizat sursele citate.

De asemenea, banii pentru studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii vor fi incluși în proiectul de buget au adăugat sursele menționate.

Întrebat la finalul întâlnirii cu primarii de municipii dacă va mai avea negocieri cu ALDE și UDMR în seara asta, Liviu Dragnea a răspuns: „Cu ALDE nu am avut negocieri sau cu UDMR. Nu mi-au plăcut foarte mult observațiile voastre. Habar nu aveți ce se întâmplă la acele discuții și spuneți «tensiuni peste tensiuni» ca să faceți breaking news. Nu. Am stat și am lucrat împreună”.

Liviu Dragnea a declarat miercuri, după discuțiile cu primarii, că va exista o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate, iar la nivelul Capitalei să se hotărască în ce mod se împart banii, recomandând edililor o întâlnire cu ministrul de Finanțe.

Liderul social-democraților a mai anunțat că proiectul de buget urmează să fie adoptat vineri de către Guvern și ulterior va intra în procedură parlamentară.

Premierul Viorica Dăncilă spunea, duminică, că va face toate eforturile pentru ca bugetul să fie adoptat marți de către Executiv. Ulterior au avut loc întrevederi zilnice ale liderilor coaliției de guvernare la Parlament în care au discutat despre buget, în contextul în care au existat nemulțumiri ale primarilor referitor la sumele alocate.

Viorica Dăncilă se află în vizită la Bruxelles, miercuri și joi, pentru a participa la conferinţă „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ