Odobescu: Cei 20 de copii blocaţi în Dubai se vor întoarce în ţară cu aeronava cu care se deplasează premierul

| 18 apr, 18:34

Grupul de 20 de copii şi doi profesori însoţitori, membri ai unui ansamblu folcloric din judeţul Sibiu, care au rămas blocaţi la Dubai, urmează să se întoarcă în România cu aeronava cu care se deplasează premierul Marcel Ciolacu şi delegaţia oficială care îl însoţeşte în vizita pe care o efectuează în zona Golfului Persic, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

 

Şefa diplomaţiei române face parte din delegaţia guvernamentală aflată în aceste zile în zona Golfului Persic.
"În contextul inundaţiilor masive care au afectat în principal Dubaiul, atât Ambasada noastră de la Abu Dhabi, cât şi Consulatul General al României la Dubai au fost în contact cu cetăţenii români care s-au aflat în situaţii dificile. Iniţial, a fost vorba despre două grupuri de cetăţeni români. Pot să spun că un grup a fost adus de către compania de turism, evident, fiind în contact şi cu colegii de la Consulatul general, la Abu Dhabi şi, deja, sunt în ţară. Un al doilea grup de cetăţeni români se află în continuare în Dubai, dar sunt în legătură, atât colegii mei, cât şi compania aeriană, şi sperăm, cât mai curând, zborurile vor fi reluate şi vor fi repartizaţi să se întoarcă acasă", a declarat Luminiţa Odobescu.
Ea a precizat că miercuri seară autorităţile române au fost sesizate cu privire la un al treilea grup de români aflaţi în dificultate la Dubai, 20 de copii şi doi profesori însoţitori, şi situaţia acestora este una în curs de rezolvare.
"Aflaţi într-o situaţie mai delicată, ca să spun aşa, pentru că nu au mai găsit locuri de cazare la hotel şi, evident, cu sprijinul Consulatului general al României au fost aduşi în Abu Dhabi. Se află la un hotel şi, evident, cu sprijinul domnului prim-ministru, vor fi preluaţi cu aeronava care se va întoarce la Bucureşti", a menţionat ministrul de Externe.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ