Oficial al Băncii Mondiale: Republica Moldova poate elimina sărăcia, dacă va continua reformele

| 03 noi, 19:47

Republica Moldova are şi ocazia şi potenţialul să elimine sărăcia şi să construiască un mediu prosper pentru populaţie dacă va continua reformele pentru stabilitatea sectorului finainciar şi deschidrea economiei, a afirmat joi vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller, aflat în vizită la Chişinău.

Conform unui comunicat de presă trimis AGERPRES, Muller a vizitat capitala Republciii Moldova pentru a discuta despre reformele economice şi programul de susţinere al Băncii Mondiale. 

Oficialul Băncii Mondiale a apreciat guvernul de la Chişinău pentru că a luat decizii grele dar necesare în domeniul financiar şi al consolidării fiscal şi a asigurat că instituţia financiară internaţională va face tot posibilul să acorde Republicii Moldova ajutorul de 45 de milioane de dolari cât mai repede. 

'Republica Moldova are nevoie de o nouă fază a reformelor, axate pe lupta împotriva corupţiei, pentru a depăşi faza de stabilizare economică şi a merge către creştere şi creare de locuri de muncă,' a afirmat Muller. 'Obstacolele sunt dificile, dar experienţa altor ţări arată că investiţiile, locurile de muncă şi serviciile moderne pot apărea foarte repede odată ce există angajament pentru bună guvernare'. 

Republica Moldova a primit de la Banca Mondială peste 1 miliard de dolari în 24 de ani de când este membră. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale cuprinde nouă proiecte active în valoare de 356 de milioane de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ