OFICIAL: Decizie privind terenul din Madagascar al lui Radu Mazăre

| 28 apr, 10:13

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, rămâne cu sechestru pe avere după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins contestaţia faţă de măsurile asiguratorii luare de procurorii DNA. Decizia este definitivă.

 

 

 

 

Radu Mazăre a atacat la instanţa supremă punerea sechestrului de către DNA pe averea sa. Singurul bun pe care DNA nu a putut pune sechestru este un teren în Madagascar, pe care primarul Constanţei îl deţine împreună cu fratele său.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca marţi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire a arestării preventive faţă de primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cercetat pentru trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu.

De asemenea, în dosar se solicită şi prelungirea mandatului faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv şi în altă cauză.

În 2 aprilie, instanţa supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi după ce a admis o contestaţie a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi instituţia publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - cca 335 milioane de euro", precizează DNA.

Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constanţei a participat la încheierea a 12 contracte între primărie şi societatea controlată de el şi de celălalt inculpat, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

"În perioada noiembrie 2008-2012, Mazăre a semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între primărie şi o societate la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achiziţia unor servicii artistice desfăşurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, serviciul de protecţie a funcţionarilor Primăriei Municipiului Constanţa aflaţi în exerciţiul funcţiunii în perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc", arată DNA.

Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obţinute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla şi cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât şi pentru Sorin Strutinsky.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ