VICTOR CIORBEA, reacţie după DECIZIA ICCJ. Ce se întîmplă cu HINGHERII de maşini

| 25 mai, 17:18

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit luni, 25 mai, că activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar nu se poate desfăşura în baza deciziilor consiliilor locale.

Decizia ÎCCJ vine în urma unei sesizări venite din partea Avocatului Poporului, care a depus un recurs în interesul legii, cerând să se stabilească o procedură unitară.

"Sunt multe sesizări şi la nivelul instituţiei şi, în plus, sunt extrem de multe sesizări şi la nivelul instanţelor judecătoreşti. Iar hotărârile pronunţate sunt dintre cele mai diverse, mai contradictorii. Tocmai de aceea, pentru a asigura aplicarea unitară a legii, am formulat această sesizare adresată Înaltei Curţi", a explicat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, decizia de a sesiza ÎCCJ.

Victor Ciorbea explică şi ce se va întâmpla mai departe, după ce municipalităţile şi-au pierdut dreptul de a reglementa acest domeniu.

"E o decizie normală, firească, legală. S-a admis recursul nostru, exact în interesul legii, exact aşa cum l-am formulat în luna ianuarie, şi s-a stabilit că aceste măsuri de ridicare a vehicolelor de pe stradă nu se pot derula potrivit practicilor stabilite de către consiliile locale, prin hotărârile adoptate de acestea. După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Înaltei Curţi, se va proceda la elaborarea unui regulament care să asigure punerea în aplicare a Ordonanţei de Urgenţă 195/2002. Iată cât timp s-a scurs de când trebuia pusă în aplicare în mod unitar, la nivelul întregii ţări, această reglementare. Deci nu vom mai avea proceduri diferite de la un sector la altul, de la un judeţ la altul şi aşa mai departe. Mai departe e problema Guvernului şi va trebui să se ocupe de ea. Sigur, trebuie stabilită o procedură normală, legală, unitară, la nivelul întregii ţări. Înalta Curte trebuie să redacteze în cel mult 30 de zile hotărârea şi să o publice în cel mult alte 15 zile. Odată publicată în Monitorul Oficial, devine obligatorie pentru toate instanţele", a precizat Avocatul Poporului, pentru stiripesurse.ro.

Mai departe, legea nu prevede şi un termen în care Guvernul este obligat să vină cu o nouă reglementare în domeniul "hingherilor" de maşini.

"Nu e o prevedere expresă, dar presupun că se va realiza, existând acum şi o decizie obligatorie a Înaltei Curţi", a mai adăugat Victor Ciorbea.

Citeşte şi: Radu Mazare, audiat luni la Înalta Curte de Casatie şi Justiţie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ