Oficial ONU: Numărul migranţilor blocaţi în Grecia s-ar putea tripla în următoarele şase săptămâni

| 04 mar, 22:04

Numărul migranţilor blocaţi în Grecia în urma închiderii frontierelor din Balcani ar putea creşte de peste trei ori în următoarele şase săptămâni, a avertizat vineri un oficial de rang înalt din cadrul Comisariatului ONU pentru refugiaţi, relatează DPA.

'Aşa cum stau lucrurile acum, până la mijlocul lui aprilie este posibil să avem 100.000 de oameni pe teritoriul Greciei', a declarat responsabilul pentru operaţiuni al UNHCR George Okoth-Obbo, avertizând că ar putea exista o criză umanitară care să necesite 'mobilizare internaţională'. 

Okoth-Obbo a susţinut un discurs la o conferinţă organizată la Roma de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). 

Într-un comunicat separat, UNHCR a evaluat numărul migranţilor blocaţi în prezent în Grecia la circa 30.000, dintre care o treime la punctul de frontieră Idomeni cu Macedonia, şi a descris situaţia drept una 'care se deteriorează rapid'. 

'Suntem în criză de timp şi este nevoie urgentă de un leadership puternic şi de viziune de la liderii europeni pentru a aborda ceea ce este, în opinia mea, o situaţie care poată fi încă gestionată dacă este tratată corect', a declarat şeful UNHCR, Filippo Grandi. 

'Aceasta este la fel de mult o criză a solidarităţii europene, pe cât este una a refugiaţilor', a adăugat el. 

Un alt oficial ONU, Vincent Cochetel, a declarat că majoritatea copleşitoare a refugiaţilor provin din ţări devastate de război, 48% dintre aceştia fiind sirieni, 26% afgani şi 17% irakieni. 

'91% dintre oamenii care ajung în Grecia provin din aceste trei crize majore. Aşa că, să-i numim migranţi ilegali este nedrept. M-am săturat să aud vorbindu-se de migranţi ilegali când vorbim de sirieni care fug din Alep', a declarat Cochetel pentru presa din Bruxelles.

Tag-uri: Grecia, imigrant, refugiat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ