Oficial: Papa Francisc face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie

| 11 ian, 12:22

Papa Francisc va face o vizită în România în perioada 31 mai - 2 iunie, a anunțat vineri Administrația Prezidențială. Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat la București în mai 1999.

 

Conform Administrației Prezidențiale, Papa Francisc va vizita România la invitația președintelui Iohannis, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, în perioada 31 mai - 2 iunie 2019.
Papa Francisc va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.
Programul vizitei va fi publicat la o dată ulterioară, a precizat sursa citată.

 

Arhidieceza Romano-Catolică a transmis, de asemenea, că vizita Papei Francisc va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul "Să mergem împreună!”.
Potrivit sursei citate, episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoștință vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioși şi pe toți oamenii de bunăvoință să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viața spirituală a creștinilor precum şi în favoarea binelui și unității întregii societăți românești.
"Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu”, a transmis Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

 

Prima vizită a unui Papă în România, o ţară majoritar creştin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la Bucureşti, între 7 şi 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ