Olaf Scholz: Ucraina se va lupta timp de 100 de ani cu consecințele acestui război

| 11 mai, 19:00

Ucraina se va lupta „timp de 100 de ani cu consecințele” războiului de agresiune inițiat de Rusia, a spus cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, miercuri, făcând o paralelă cu efectele celui de-Al Doilea Război Mondial în țara pe care o conduce.

 

„Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă”, a declarat Scholz în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, conform AFP, citat de Agerpres.
„Ucraina va trebui deci să se pregătească de acum să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele acestui război”, a avertizat șeful guvernului de la Berlin.
„Ştim că astfel de războaie au consecinţe de lungă durată, toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne multă vreme” în sol, a declarat cancelarul, care a precizat că ţările occidentale vor trebui „să lucreze împreună la reconstrucţia” Ucrainei.
Germania rămâne plină de bombe care nu au explodat şi care sunt adesea descoperite pe şantierele de construcţii, la 77 de ani după încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.
În decembrie anul trecut, o bombă de circa 250 kg a explodat pe un şantier din apropierea gării din Munchen, în sudul Germaniei, provocând rănirea a patru persoane şi întrerupând traficul feroviar.

 

Tag-uri: Ucraina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ