Olguța Vasilescu respinge acuzațiile de plagiat: O voi da în judecată pe profesoara Rughiniș

| 19 dec, 2014

Lia Olguţa Vasilescu spune că o va da în judecată pentru calomnie pe profesoara Cosmina Rughiniş, care a întocmit referatul de expertiză privind suspiciunea de plagiat în cazul tezei sale de doctorat, adăugând că va merge şi la Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti pentru a-şi prezenta lucrarea.

Primarul Craiovei a susținut o conferință de presă, în care a precizat că "există un program de detectare a plagiatului, cel după care toate instituțiile se ghidează" şi că ea a accesat acest program, constatând că şapte la sută din teza sa de doctorat este plagiată, însă acest procent reprezintă de fapt rezumatul lucrării sale, scris tot de ea.

“Există un program de detectare a plagiatului, cel după care toate instituțiile se ghidează, pot să vadă acolo despre ce este vorba – acesta se cheamă www.detectareplagiat.ro și poate fi descărcat și accesat de peste tot, și de dumneavoastră. (...) Am accesat acest program și ce am constatat: raport de originalitate pe teza mea de doctorat – şapte la sută plagiat. Numai că acest șapte la sută te duce la un link, ce credeți că este acest link - rezumatul tezei mele de doctorat, scris tot de mine, împreună cu domnul Otovescu. Cei care ați dat doctoratul, știți că după lucrare se face și un rezumat. Rezumatul este parte a lucrării respective. Cu alte cuvinte, cei șapte la sută plagiați în lucrarea mea, îmi aparțin tot mie. Mai mult, în 2007, am publicat primul volum de Sociologie Generală a lui Vilfredo Pareto - traducere. În 2007, am făcut și o prefață la acest volum, această prefață este parte din lucrarea mea de doctorat, sub semnătura mea. Deci, dacă cei șapte la sută sunt plagiat la o lucrare tot de a mea, înseamnă că lucrarea mea este sută la sută originală”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ea a mai spus că o va da în judecată pentru calomnie pe profesoara Cosmina Rughiniş, susţinând că dacă aceasta "nu a făcut o gafă de gâgă, este rău intenționată".

Citeşte şi: Turcescu are "gura aurită": încă un lider PSD acuzat de PLAGIAT de experţii Universitaţii Bucureşti


„Dacă această doamnă (n.r. - conferenţiar universitar doctor Cosmina Rughiniş, de la Facultatea de Sociologie) nu a făcut o gafă de gâgă, este rău intenționată și vreau să vă spun că o să îmi apăr imaginea și o să o dau în judecată pentru calomnie. Voi merge și la Comisia de Etică, îmi voi prezenta lucrarea. Ea este verificată de unul dintre cei mai mari sociologi ai României, pentru că în comisia mea de doctorat a fost Ilie Bădescu și nu există sociolog din România care să îl conteste pe acest om, au fost Radu Baltasiu, Elena Zamfir, Cătălin Zamfir și Dumitru Otovescu", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a venit la conferinţa de presă cu mai multe volume originale ale lui Vilfredo Pareto, dar și cu traducerile realizate de ea în timpul studiului pentru teza de doctorat, precum și cu agendele și caietele studențești din perioada studiului.

Comisia de Etică a Universității din București a sesizat Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației cu privire la lucrarea primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta ar fi copiat integral, de pe internet, un capitol cuprins în teza „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, susținută în anul 2007, în cadrul Facultății de Sociologie a Universității din București.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ