Olguţa Vasilescu îl apără pe Vâlcov şi îi verifică pensia lui Sandu Matei

| 04 sep, 21:32

Ministerul Muncii intervine în favoarea lui Darius Vâlcov, în scandalul pe care acesta l-a provocat, prin  publicarea, pe o reţea de socializare, a unor informaţii medicale le unuia dintre cei mai cunoscuţi protestatari din Piaţa Victoriei, Sandu Matei.

Într-o replică trimisă site-ului inpolitics.ro, ministerul explică faptul că documentul publicat de Darius Vâlcov nu este o fișă medicală, ci un act administrativ cu valabilitate expirat.

”Este un act administrativ, cu valabilitatea de un an, mai precis între 2006 și 2007, care nu mai produce niciun fel de efecte juridice și care a mai fost menționat în presă, în decembrie 2017, în urma unei altercații din Piața Victoriei, când un pensionar a fost agresat cu un box (de acelaşi Sandu Matei - n.r.). Acest act administrativ se întocmește în mai multe exemplare și unul inclusiv la angajator, (...) caracterul nefiind astfel unul secret," se precizează în comunicatul ministerului condus de Lia Olguţa Vasilescu.

Pe de altă parte, Ministerul Muncii va face verificăru pentru a lămuri situaţia lui Sandu Matei.

”Având în vedere afirmațiile domnului în cauză, pe o rețea de socializare, pe care noi le tratăm că fiind adevărate, că în perioada 2006 a avut un eveniment în familie cauzat de pierderea soției și a trebuit să fie “tată și mamă” pentru doi copii minori, respectiv de 2 și 8 ani, dar că în prezent boala nu mai este de actualitate, Corpul de Control urmează să verifice și alte aspecte. Respectiv, dacă la vremea aceea a fost sesizată Direcția de Protecție a copilului și în ce mod au reacționat autoritățile pentru protejarea minorilor, dată fiind situația tatălui întreținător (sigur, asta nu poate avea acum nicio repercusiune în sarcina domnului în cauza) și de ce beneficiază în continuare de pensie de invaliditate (...) dacă diagnosticul s-a modificat și are capacitate de muncă deplină, așa cum susține,” se mai arată în răspunsul ministerului condus de Lia Olguţa Vasilescu, publicat de inpolitics.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ