Oltchim a învins Gyor dar a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor

| 12 apr, 2013

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat, joi, la Veszprem, calificarea în finala Ligii Campionilor, deşi a învins echipa Gyor ETO, scor 25-24 (14-10), în returul semifinalelor competiţiei.

În tur, campioana Ungariei a câştigat la Bucureşti, cu 24-22 (14-10), iar cu scorul general de 48-47 s-a calificat în cea de-a opta finală din istorie, dar fără a câştiga vreuna din cele precedente, potrivit Mediafax.

Meciul s-a jucat în faţa a peste 5.000 de suporteri, dintre care 100 români, cu o singură şansă: victoria la minimum două goluri, pentru a mai spera la finală. Gyor avea avantajul fragil de două goluri din tur, după victoria la Bucureşti (24-22), dar şi o presiune mai mare, în faţa propriilor susţinători.

Primul atac a fost al gazdelor, dar apărarea Oltchimului a recuperat excelent, iar Nichita a marcat spectaculos pe contraatac, 0-1, în primul minut. Gyor a pierdut şi al doilea atac, dar nici echipa lui  Vestergaard nu a marcat ulterior.

Au urmat însă minute dificile în jocul Oltchimului, care nu mai marcase din minutul 51, când scorul era 18-24, ceea ce a permis echipei ungare să se apropie de la 22-24 (min.57). Un minut mai târziu, Oltchim a mai pierdut un atac, Gyor a înscris de la 7 metri, 23-24. Oltchim a ratat atacul ulterior şi timpul a trecut în favoarea campioanei Ungariei, care a pierdut, cu 24-25, dar s-a calificat în finală.

Echipa din Râmnicu Vâlcea a rămas cu regretul că după un meci aproape perfect, în care a condus şi cu 6 goluri, dar a ratat calificarea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ