Oltean despre MRU: Nu cred că Băsescu va susţine la prezidenţiale un candidat care nu are şanse

| 07 ian, 2014

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean consideră că liderul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, este un candidat la prezidenţiale care "nu are şanse", fiindcă reprezintă o forţă politică "totalmente nesemnificativă", iar o eventuală susţinere a sa de către Traian Băsescu este puţin probabilă.

Ioan Oltean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că 2014este un an "atipic", întrucât este pentru prima dată când în an de alegeri prezidenţiale nu sunt cunoscuţi candidaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cu excepţia PDL, partidele politice încă nu şi-au făcut cunoscuţi candidaţii, nu au garanţia candidatului definitiv. Mă refer la partidele serioase, PSD, PNL, partidele care contează şi care pot emite pretenţii. Nu avem niciun alt nume sigur, fie că e vorba de Crin Antonescu, Victor Ponta sau alt candidat al USL. Mai avem un candidat sigur, Mihai Răzvan Ungureanu, dar el reprezintă o forţă politică totalmente nesemnificativă. Oricât de bun candidat ai avea, dacă nu se află în spatele lui o forţă politică de anvergură, şansele lui sunt minime sau lipsesc cu desăvârşire", a spus el.

Întrebat dacă Ungureanu ar putea fi susţinut de preşedintele Traian Băsescu, Oltean a răspuns: "Nu cred că preşedintele Traian Băsescu va susţine un candidat care nu are şanse şi are în spatele lui o formaţiune cu puţine procente, poate în cazul în care ar deveni candidatul unei forţe politice unite, iar deocamdată nu avem un asemenea candidat al dreptei".

Oltean a susţinut că, dintre toate forţele politice din România, doar PSD, PDL şi PNL contează şi doar acestea "se pot gândi la Cotroceni", iar celelalte - doar dacă se asociază cu una din aceste formaţiuni. El a declarat că speră ca anul acesta PDL să aibă "un cuvânt greu de spus la alegerile prezidenţiale".

"Candidatul nostru (Cătălin Predoiu - n.r.), chiar dacă nu se bucură de notorietatea pe care poate o au alţii, este unul cert, care a ieşit deja în câmpul bătăliei, îşi asumă pe deplin această calitate, este cel care va trebui să câştige dreapta şi să devină candidatul dreptei. La prezidenţiale n-aş vorbi doar de PDL, aş vorbi de partidele de dreapta. Pentru echilibrul puterii în România e nevoie la Cotroceni de un preşedinte care să provină din susţinerea partidelor de dreapta, altfel există pericolul acaparării totale a puterii şi e greu de prevăzut care ar fi standardele de viaţă într-un asemenea context. Ce s-ar întâmpla dacă la Cotroceni ar fi un reprezentant al USL? Ar fi totul în negru. Acesta este preşedintele, un om care menţine echilibrul şi funcţionarea normală a instituţiilor de drept, care îşi foloseşte atribuţiile pentru a media între puterile statului şi chiar între partidele politice atunci când se impune", a conchis el.

Preşedintele Traian Băsescu declara, luni, la B1 TV, că ar vrea să predea mandatul unui preşedinte de dreapta şi, dacă va susţine pe cineva pentru această funcţie, o va face după europarlamentare, arătând că nu doreşte un preşedinte dominat de partid, cum a fost Ion Iliescu.

"Dacă voi susţine pe cineva, o voi face după europarlamentare. Aş vrea să fie un preşedinte de dreapta", afirma Băsescu, întrebat în legătură cu persoana căreia îi va preda mandatul de preşedinte, la sfârşitul lui 2014.

El a mai declarat că nu este mulţumit de candidatura lui Cătălin Predoiu în alegerile prezidenţiale din partea PDL, el arătând, ironic, că acesta ar fi preşedintele care ar asigura "o linişte deplină în ţară".

Întrebat dacă nu este "foarte fericit" cu candidatura lui Cătălin Predoiu la alegerile prezidenţiale, şeful statului a răspuns: "Nu, nu sunt, pentru că îl ştiu mai bine. Este preşedintele care ar asigura o linişte deplină în ţară".

El a menţionat că încă aşteaptă, la un an de la "despărţirea" de PDL, să apară "marii lideri" ai acestui partid. "M-am săturat de povestea că din cauza lui Băsescu nu creşte nimic. Asta era povestea în PDL. Iată, m-am despărţit de un an de PDL şi aştept marii lideri care stăteau ascunşi de Băsescu, băgaţi în sertare, nu le dădeam eu voie să iasă de acolo", a spus Traian Băsescu.

Întrebat despre liderii PDL care susţin că partidul a crescut în sondaje, Traian Băsescu a răspuns: "Sigur vor da şi preşedintele României din atâta creştere".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ