Olteanu, viceguvernator BNR, despre Brexit: În România vor fi consecinţe limitate

| 28 iun, 10:26

Pe termen lung, Europa trebuie să se redefinească întrucât şi-a pierdut o bună parte a puterii economice, cea geopolitic, a pierdut un partener important prin decizia britanicilor de a se retrage din Uniunea Europeană, consideră Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Naţionale.

“Sunt trei paliere în ceea ce priveşte România când ne raportăm la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană: pe termen scurt, care ţine în special de pieţele financiare, pe termen mediu şi lung care ţine în special de termen politic. Pe termen scurt, măsuriile s-au luat”, a spus astăzi Olteanu la ZF Bankers Summit 2016, a cincea ediţie.

El a adăugat că nu îşi  dorea nimeni şi nu paria nimeni că se va intâmpla ca Marea Britanie să iasă din UE.

“Evident că vor exista consecinţe economice în întreaga lumea. Azi nu se vede direct faptul că ratingul Marii Britanii a fost scăzut cu 2 nivele. Nu se vede pentru că pieţele sunt inundate cu lichidităţi. Din acest punct de vedere, în România vor fi consecinţe limitate”

Indicatorul Roborul este dramatic de jos, sensibil mai jos decat dobânda de politia monetară şi este normal să fie aşa deoarece avem o piaţă liberă. Roborul Mai creste, mai scade, este firesc. Trebuie să ţinem cont că a crescut după Brexit faţă de un nivel foarte scăzut. Putem vorbim de o creştere sau scădere a Roborului după trei luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ