Omar Hayssam, audiat la DIICOT. Condiţia impusă pentru a colabora cu procurorii

| 28 aug, 2013

Omul de afaceri Omar Hayssam a fost citat pentru audieri de procurorii DIICOT.  El este acuzat într-un dosar în care este acuzat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Avocatul din oficiu a explicat că omul de afaceri sirian e dispus să colaboreze cu procurorii, dar doar în condiţiile sale, să fie asistat de un avocat ales de acesta.

Omar Hayssam a fost dus în 2 august la DIICOT de la Tribunalul Bucureşti, după ce instanţa a dispus arestarea lui în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune şi delapidare. În acelaşi dosar, instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare în lipsă pentru fratele lui Omar Hayssam, Mohamad Omar.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro sunt puse sub sechestru de către procurorii DIICOT, în acest dosar.

Omar Hayssam este încarcerat din 15 august la Penitenciarul Mărgineni, fiind atunci transferat de la Penitenciarul Rahova. Acesta este încarcerat în regim de maximă siguranţă, declara pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Monica Pană.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus în ţară după şapte ani de la fuga acestuia din România.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române în 19 iulie, potrivit anunţului făcut atunci de purtător de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

După ce a fost adus în ţară, Omar Hayssam a fost dus într-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu închisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancrută frauduloasă şi înşelăciune. În 23 iulie, Omar Hayssam a fost dus în Penitenciarul Rahova, unde a stat până în 15 august.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".

 

 

 

Tag-uri: DIICOT, Omar Hayssam
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ