omisia de anchetă a alegerilor trimite o informare la Iohannis pe motiv că Maior refuză să răspundă la întrebări

| 28 aug, 13:27

Comisia parlamentară care anchetează alegerile din 2009 a decis, luni, ca preşedintele României să fie informat privind o posibilă obstrucţionare a activităţii comisiei ca urmare a refuzului lui George Maior de a răspunde unor întrebări adresate de parlamentari.

Preşedinta Comisiei, Oana Florea, a transmis, însă, că personal s-a abţinut de la vot pentru că e cunoscut faptul că „în unele ţări oamenii s-au folosit de dreptul la tăcere", precizând că nu a votat nici propunerea potrivit căreia Comisia ar trebui să ceară un punct de vedere de la SRI cu privire la cele întâmplate.

Întrebată ce urmăreşte, de fapt, Comisia prin această informare pe care a decis să o trimită la Cotroceni, Florea a replicat că „sigur nu avem competenţa să cerem sancţionarea" şi că ea nu face decât să aplice o decizie a membrilor, în calitatea ei de preşedinte. „Personal nu aştept nimic (n.r. după informarea trimisă către Klaus Iohannis)".

 

Oana Florea a mai spus şi că membrii Comisiei de anchetă vor avea, săptămâna aceasta, o întâlnire cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general al României, pe tema dosarului clasat privind turul de scrutint din 2009, la iniţiativa lui Augustin Lazăr.

Tag-uri: George Maior
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ