OMS: Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 la nivel mondial ar putea ajunge la 200 de milioane până în august

| 21 iul, 17:29

Numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivel mondial ar putea ajunge la 200 de milioane în următoarele trei săptămâni dacă se menţine actualul ritm de creştere a cazurilor, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în ultimul său raport epidemiologic.

 


Între 12 şi 18 iulie, numărul infecţiilor la nivel mondial a crescut cu 12%, cu peste 3,4 milioane de cazuri, adică aproape o jumătate de milion de cazuri în plus pe zi, în timp ce numărul deceselor a rămas stabil, relatează EFE și Agerpres.

În ultima săptămână, au fost raportate 57.000 de decese cauzate de Covid-19 şi s-au înregistrat cu aproximativ 100.000 de cazuri în plus pe zi faţă de săptămâna precedentă, ceea ce a dus totalul de la începutul pandemiei la peste 190 de milioane de cazuri şi 4 milioane de decese.

Toate regiunile, cu excepţia Americilor şi a Africii, au raportat creşteri ale numărului de cazuri, în special regiunea Asiei de Est, unde numărul cazurilor a crescut cu 30% faţă de săptămâna precedentă, şi Europa cu 21%.

În ceea ce priveşte numărul de decese, Europa şi Africa au raportat cifre similare cu cele din săptămâna precedentă, în timp ce Asia de Sud şi Asia de Est au raportat creşteri de 12% şi, respectiv, 10%.

Ţările cu cel mai mare număr de infecţii în ultima săptămână au fost Indonezia, Marea Britanie, Brazilia, India şi SUA.

OMS a pus creşterea numărului de infecţii pe seama circulaţiei unor variante mai transmisibile, cum ar fi delta, identificate deja în 124 de ţări.

Organizaţia a citat, de asemenea, ca factor al creşterii numărului de infecţii, slăbirea măsurilor de prevenire în domeniul sănătăţii publice, creşterea numărului de adunări publice şi numărul mare de persoane care încă nu au acces la vaccinare.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ