OMS se declară îngrijorată de evoluţia COVID-19 în Afganistan, după revenirea la putere a talibanilor

| 17 aug, 20:13

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată cu privire la răspândirea noului coronavirus în Afganistan, în contextul în care ofensiva şi victoria talibană au încetinit procesul de vaccinare a populaţiei afgane, conform unui purtător de cuvânt al OMS, transmite Reuters.

"Pe măsură ce situaţia din Afganistan continuă să se deterioreze, OMS este foarte îngrijorată cu privire la noile necesităţi de ordin umanitar şi de securitate din această ţară, inclusiv riscul apariţiei unor focare de boli şi creşterea transmiterii de COVID-19", a declarat reprezentantul OMS Tarik Jasarevic.

Echipele mobile ale OMS sunt inactive în capitala Kabul de mai mult de 24 de ore din cauza insecurităţii şi a naturii impredictibile a situaţiei din Afganistan. Haosul de pe aeroportul din Kabul, unde mii de oameni au încercat să fugă din faţa ofensivei talibane, a dus la încetinirea livrărilor de medicamente şi echipamente medicale, ceea ce a înrăutăţit penuriile deja existente.

Tarik Jasarevic a precizat că OMS, la fel ca şi alte agenţii din cadrul ONU, este determinată să-şi menţină prezenţa în Afganistan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ