OMV şi partenerii săi au demarat investigaţii seismice 3D în vestul Mării Negre

| 25 iun, 2013

OMV şi partenerii săi au demarat, marţi, activităţile de investigaţii seismice în regiunea extrateritorială a Bulgariei, fiind estimate investigaţii seismice 3D pe o suprafaţă de 7.740 kilometri pătraţi, informează compania.

Potrivit sursei citate, demararea activităţilor de investigaţii seismice în vestul Mării Negre reprezintă un pas important pentru explorarea resurselor de hidrocarburi din blocul 1-21 Han - Asparuh.

Asocierea în participaţiune pentru explorarea pe blocul 1-21 Han-Asparuh din zona extrateritorială a Bulgariei include OMV (Operator) 30%, Total 40% şi Repsol 30% şi a dus la finalizarea etapei de aprovizionare privind explorarea activităţii seismice din zona extrateritorială. 

Campania de investigaţii seismice 3D a demarat pe 25 iunie. 

Blocul 1-21 Han-Asparuh se află în zona extrateritorială de adâncime din sectorul bulgar al regiunii vestice a Mării Negre şi acoperă o suprafaţă de 14.220 kilometri pătraţi, cu adâncimi de până la 2.200 de metri. Conform estimărilor, se aşteaptă ca investigaţiile seismice 3D să acopere o suprafaţă de 7.740 de kilometri pătraţi.

'Aşteptăm cu interes demararea campaniei de colectare de date privind activitatea seismică, lucru ce ne va permite, alături de partenerii noştri, să identificăm locaţiile pentru cele două sonde de explorare, pentru a evalua resursele potenţiale de hidrocarburi din această parte a Mării Negre', a declarat Jaap Huijskes, membru al Consiliului Director al OMV, responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie. 

Cu vânzări la nivel de Grup de 42,65 miliarde de euro şi o forţă de muncă de aproximativ 29.000 de angajaţi în 2012, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă. 

În domeniul Explorare şi Producţie, OMV activează în două ţări principale, România şi Austria, şi deţine un portofoliu internaţional echilibrat. 

La sfârşitul anului 2012, OMV deţinea rezerve dovedite de petrol şi gaze naturale de aproximativ 1,12 miliarde bep şi a înregistrat o producţie de aproximativ 303.000 bep/zi în 2012. 

În domeniul Gaze Naturale şi Energie, OMV a comercializat anul trecut aproximativ 437 TWh de gaze naturale. În Austria, OMV operează o reţea de conducte cu o lungime de 2.000 de km şi cu o capacitate comercială de circa 103 miliarde de metri cubi, la nivel de 2012. 

Cu o capacitate comercială de aproximativ 528 TWh, platforma de gaze naturale a OMV - Central European Gas Hub - se numără printre cele mai importante centre de gaze naturale din Europa Continentală. 

În domeniul Rafinare şi Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane de tone şi avea la sfârşitul anului 2012 aproximativ 4.400 de staţii de distribuţie carburanţi în 13 ţări, printre care şi Turcia. OMV şi-a consolidat poziţia prin cumpărarea pachetului de 97% din acţiunile Petrol Ofisi, compania turcească lider în infrastructură segmentul comercial şi de retail.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ