ONG-urile pentru protecţia animalelor cer demiterea conducerii ASPA

| 09 iul, 2013

Organizaţiile neguvernamentale pentru protecţia animalelor solicită demiterea conducerii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi anunţă organizarea unui miting de protest joi, între orele 12,00 şi 14,00, la sediul Primăriei Capitalei.

'Mandatul conducerii ASPA expiră în luna august iar noi dorim ca el să nu mai fie prelungit. Avem în vedere neprelungirea mandatului dlui Treeroiu Bogdan în funcţia de director general al Autorităţii, neprelungirea mandatelor directorilor de proiect Răzvan Băncescu şi Ancuţa Claudiu şi numirea prin concurs a personalului cu funcţii de conducere. În perioada august 2012 - august 2013, perioada cât au funcţionat ca directori, cei trei angajaţi ASPA au eutanasiat câini pe care iubitorii de animale ar fi vrut să îi adopte, nu au colaborat deloc cu ONG-urile şi cu protectorii de zonă, neinvitându-i la niciun dialog şi la nicio şedinţă, au emis proiecte şi acte normative extreme, cerând amendarea persoanelor care hrănesc maidanezii cu 5.000 lei, taxa de adopţie de 150 lei, strângerea a aproximativ jumătate din câinii din Bucureşti din zonele 'publice' în adăposturi neîncăpătoare şi lipsite de condiţii de viaţă şi de condiţii sanitare adecvate, angajarea de hingheri particulari, atribuirea de contracte pentru sterilizare în spaţii fără autorizaţie', susţin organizatorii mitingului într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, s-au strâns peste 5.000 de semnături împotriva acestor 'directori incompetenţi care cheltuiesc inutil banii publici şi practică în mod vizibil ori pe ascuns cruzimi împotriva animalelor'.

'Cerem domnului primar Sorin Oprescu să nu prelungească mandatele acestor persoane. Bucureştiul poate fi un oraş european fără câini, graţie unei conduceri adecvate. Bucureştiul are nevoie de oameni valoroşi. La ora aceasta Capitala are foarte mulţi specialişti valoroşi, atât din rândul protecţiei animalelor, cât şi din afara ei, oameni cu experienţă, cu respect faţă de viaţă, cu viziune modernă, manageri competenţi, care pot prelua în orice moment conducerea ASPA', se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ