Onţanu: Încrederea UNPR în PSD s-a micşorat. Am putea susţine alegerea primarilor în două tururi

| 07 mar, 16:33

Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat, luni, că recentele afirmaţii ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au "mişcorat" încrederea formaţiunii sale în PSD şi, din acest motiv, UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţa politică, dată şi de declaraţiile recente ale unor lideri ai PSD. (...) Ne-am mişcorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred că şi domnul Dragnea le regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleacă la PSD, toţi rămân în cadrul UNPR", a spus Onţanu.

Liderul interimar al UNPR a afirmat şi că formaţiunea pe care o reprezintă ar putea să susţină în perioada următoare un proiect de lege sau de act normativ privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, aşa cum cere PNL.

"Au avut loc în plan judeţean şi central anumite declaraţii neprietenoase cu privire la atitudinea faţă de UNPR, iar unele organizaţii judeţene, unii colegi, au anunţat că nu excludem această posibilitate, de a susţine şi o lege care să presupună votul în două tururi (...) dacă o asemenea variantă se va pune în perioada următoare. Au fost şi asemenea poziţii, că UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi", a spus Onţanu.

Întrebat despre protocolul PSD-UNPR, încheiat recent, care spune că cele două formaţiuni nu vor susţine un asemenea proiect, liderii UNPR au explicat că speră că nu se va ajunge la o încălcare a protocolului din partea PSD, care ar duce şi la denunţarea acestuia. "Nu am luat însă o hotărâre, dar sperăm că protocolul încheiat cu PSD, şi pe care îl susţinem în continuare, să se desfăşoare în bune condiţii, de amiciţie, nu de confruntare", a continuat Onţanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR, afirmând că, personal, regretă situaţia acestuia şi va discuta cu noul lider interimar, Neculai Onţanu, despre viitoarea colaborare cu această formaţiune, dar nu vede de ce aceasta s-ar schimba.

În privinţa posibilităţii ca un număr de parlamentari UNPR să revină în PSD, Dragnea a spus că a auzit şi el astfel de informaţii, însă, "deocamdată, nu e nimic clar, cert sau oficial". Dragnea a comentat şi posibilitatea ca demisia lui Oprea să se reflecte şi în scorul partidului la alegerile locale şi parlamentare, afirmând că totul depinde "de modul în care va reacţiona partidul în ansamblu" şi de modul "în care se vor înţelege în interior". "Contează foarte mult de reacţia fiecărui membru de partid, naţional şi local. Probabil se vor întâlni într-o perioadă următoare într-un for statutar", a comentat Dragnea.

 

 

Tag-uri: Ontanul, psd, UNPR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 21:07
Eveline Ionescu
...
Dragnea ar face bine sa gandeasca inainte sa vorbeasca...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ