ONU pledează pentru un acord internaţional global împotriva schimbărilor climatice

| 26 iun, 2013

Secretarul executiv al Convenţiei-cadru a ONU privind schimbările climatice, Christiana Figueres, a salutat miercuri planul preşedintelui SUA, Barack Obama, vizând reducerea emisiilor poluante şi şi-a exprimat încrederea că acesta va deschide calea unui acord internaţional 'nou şi global', transmite EFE.

Oficialul din cadrul acestui organism cu sediul la Bonn (Germania) a elogiat într-un comunicat faptul că programul prezentat marţi de preşedintele Obama cuprinde un întreg catalog de măsuri împotriva schimbărilor climatice, de la energiile curate şi regenerabile la eficienţa energetică.

"Aplaud faptul că Statele Unite au intenţia de a juca un rol de lider în găsirea unei soluţii adevărate şi globale privind schimbările climatice care să stimuleze acţiunea internaţională în scopul de a reduce în mod semnificativ emisiile poluante", a spus Christiana Figueres.

Ea a amintit că se apropie anul 2015, la orizontul căruia guvernele din întreaga lume s-au angajat să încheie un nou acord internaţional pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi să ajute ţările mai sărace şi vulnerabile să se adapteze la schimbările climatice.

Acest nou acord, care ar intra în vigoare în anul 2020, trebuie să conţină mecanismele necesare pentru urgentarea luării de decizii politice şi antreprenoriale care să evite o creştere de peste două grade Celsius a temperaturii medii mondiale, a adăugat Christiana Figueres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ