Operaţiunile cu cardurile contactless Visa au depăşit pragul de un miliard de euro

| 23 mai, 2013

Cheltuielile realizate în Europa cu carduri contactless Visa şi telefoane mobile echipate cu aplicaţia Visa payWave au depăşit în martie 2013 pragul de un milliard de euro. În prezent există 39 de proiecte implementate de Visa la nivel european pentru plăţile contactless, a anunţat joi compania.

"Numărul tranzacţiilor contactless efectuate cu carduri în Europa a crescut în martie 2013 cu 46% faţă de decembrie 2012, la peste 19 milioane de operaţiuni, şi se estimează că această tendinţă va continua, potrivit datelor publicate de Visa Europe", se arată în comunicatul companiei.

În Europa, există 58 de milioane de carduri bazate pe tehnologia contactless, iar reţeaua de acceptare a plăţilor cu carduri contactless şi telefoane cu aplicaţia Visa payWave include 797.000 de POS-uri.

"Am lansat tehnologia contactless în Europa în 2007 şi este fantastic să vedem cum consumatorii apreciază valoarea reţelei construite. Pieţe precum Marea Britanie, Polonia sau Spania se află în topul utilizării tehnologiei contactless. Până la finele acestui an, europenii vor realiza 52 de milioane de tranzacţii contactless în fiecare lună", a declarat Anne Van Schrader, directorul diviziei de carduri contactless şi telefoane mobile cu tehnologia NFC din cadrul Visa Europe.

Marea Britanie a înregistrat cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte tehnologia contactless, având 26,9 milioane de carduri contactless în circulaţie, ceea ce înseamnă că unul din patru carduri Visa este contactless. Interesul faţă de cardurile contactless este impresionant şi în Polonia, unde există 8,6 milioane de astfel de carduri şi 116.000 de terminale de acceptare. Polonia este o poveste de succes nu doar în Europa Centrală şi de Est, ci în întreaga Europă: lunar se realizează 10 milioane de tranzacţii contactless şi se cheltuiesc 57 de milioane de euro prin intermediul cardurilor şi telefoanelor mobile cu tehnologie contactless.

An de referinţă pentru România

"Ne aşteptăm ca 2013 să marcheze un moment de referinţă în evoluţia cardurilor contactless şi în România. Unele bănci vor începe să elibereze automat carduri contactless la reemitere şi emitere de noi carduri şi, dacă acest lucru se va întâmpla, estimăm că vom atinge o masă critică de carduri contactless în următorii doi ani. În paralel, este necesar să se dezvolte şi reţeaua de acceptare a cardurilor contactless. Acestea au fost elementele cheie care au stat la baza succesului din Polonia şi ne dorim ca şi România să urmeze acest drum. După ce vom atinge această masă critică, cardurile contactless nu vor mai fi privite drept un produs «exotic» şi vor fi utilizate zilnic la toate categoriile de comercianţi. Tehnologia contactless aduce beneficii deopotrivă consumatorilor şi comercianţilor: o tranzacţie are loc în mai puţin de o secundă, ceea ce creează o experienţă sigură, mai rapidă şi mai comodă în materie de cumpărături şi utilizare a mijloacelor de transport în comun", a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.

Visa Europe este o companie de plăţi deţinută şi operată de către băncile membre şi de către alţi furnizori de servicii de plăţi din 36 de ţări din Europa.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ