Opoziția strânge rândurile pentru dărâmarea Guvernului. "Moțiunea de cenzură e inevitabilă"

| 19 noi, 17:01

Opoziția pregătește moțiunea de cenzură. Ludovic Orban, Dan Barna și Eugen Tomac au avut, miercuri, o întâlnire la Parlament, pentru a pune la cale un plan pentru dărâmarea Guvernului, au declarat surse parlamentare pentru Realitatea Tv.

Ludovic Orban, Dan Barna și Eugen Tomac au avut, miercuri, o întâlnire la Parlament, pentru a pune la cale un plan pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă.

„Da, a avut loc această întâlnire. Am discutat strategia pentru perioada următoare, moţiunea de cenzură este inevitabilă, o vom depune cu siguranţă în perioada următoare. Pentru moment am agreat să continuăm discuţiile fiecare dintre noi cu ceilalţi parlamentari şi din PSD şi din celelalte grupuri din Parlament pentru a încerca să obţinem o susţinere pentru această moţiune", a afirmat Dan Barna, miercuri, potrivit Mediafax.

Întâlnirea între Orban, Barna şi Tomac a avut loc în biroul preşedintelui PMP.

În paralel, USR și Mișcarea România Împreună (RO+), condusă de fostul premier Dacian Cioloș, au lansat un apel comun către "politicienii responsabili", să înțeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles și să acționeze în interesul României și al românilor, "trimițând de urgență Guvernul Dăncilă la coșul de gunoi al istoriei".

Cele două formațiuni politice fac un apel la acțiune, pentru a declanșa alegeri anticipate: „Aceasta este forma democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: gașca infracțională Dragnea sau România europeană!", se arată într-un comunicat de presă comun.

USR și mișcarea lui Cioloș își exprimă îngrijorarea față de reacțiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, "care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în față nu vor să recunoască faptul că subminează statul de drept din România și îndepărtează țara noastră de valorile europene".

Ce șanse are o moțiune de cenzură în acest moment

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, liderii Opoziției mizează pe 30 de parlamentari, alții decât cei din PNL, USR sau PMP.

Pe de altă parte, pentru că moțiunea să treacă, Opoziția ar avea de cel puțin 60 de voturi, pe lângă cele ale Opoziției. În ultimele zile, au dezertat trei parlamentari ai PSD, iar "disidenții" anti-Dragnea au transmis mesajul că ar putea strânge mai multe voturi împotriva Guvernului Dăncilă.

Pe de altă parte, ALDE este mai aproape ca niciodată de PSD, dat fiind că liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu se află la mâna social-democraților în privința ridicării imunității. Prin urmare, rămâne de văzut dacă liderii Opoziției vor avea șanse de succes.

Apelul lui Traian Băsescu: un alt Guvern PSD, liber de influența lui Dragnea și Vâlcov

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut miercuri seara un apel la schimbarea Guvernului Dăncilă, care a deteriorat încrederea în România la Bruxelles şi în toate cancelariile europene.

"Soluţia politică este schimbarea imediată a guvernului fie el condus tot de PSD, dar cu miniştri noi, buni cunoscători ai problematicii europene . În guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov", a scris Băsescu pe Facebook.

Instalarea unui nou guvern la Bucureşti ar relansa speranţa partenerilor că România va reveni pe traictoria normală, mai spune fostul lider al PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ