Cazul Gabriel Oprea. Aviz pozitiv în Comisia juridică

| 02 feb, 11:42

Comisia juridică a Senatului a dat astăzi aviz pozitiv pentru urmărirea penală a fostului ministru Gabriel Oprea, după ce senatorul contestase acuzaţiile de abuz în serviciu pe care i le aduc procurorii DNA.

UPDATE 13.54 Comisia juridică a dat aviz pozitiv.

 

Membrii Comisiei se vor reuni la ora 13:00 și vor lua o decizie, concretizată într-un raport pentru începerea sau neînceperea urmăririi penale, care va fi trimis ulterior Senatului. Cel mai probabil, plenul va fi organizat în cursul zilei de miercuri, unde sunt necesare peste 83 de voturi pentru ca cererea pe numele fostului ministru al Internelor să treacă. Până la ora 13:00, Gabriel Oprea poate să vină să își consulte dosarul. Nu a făcut-o până acum. În cadrul comisiei, PNL deține cinci senatori, PSD patru, iar UNPR un membru.

Senatorii jurişti îl vor invita pe Oprea să-şi studieze dosarul şi să formuleze un punct de vedere înainte de întocmirea raportului. El a declarat sâmbătă că nu ştie dacă va participa la şedinţă, dar că se va consulta cu avocatul său pe această temă.

Liderul UNPR le-a cerut săptămâna trecută senatorilor să voteze pentru aprobarea solicitării DNA, prin intermediul unei scrisori deschise adresate preşedintelui Senatului şi preşedintelui Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, fără a menţiona însă posibilitatea demisiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ