Gabriel Oprea, fără imunitate. Fostul ministru poate fi urmărit penal

| 03 feb, 11:35

Senatorii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, acuzat de abuz în serviciu. Decizia a fost luată cu 102 voturi "pentru" şi 31 voturi "împotrivă".

"Am trimis o scrisoare Senatului prin care am cerut ridicarea imunității parlamentare. Așa mi s-a părut corect. Este o plângere. Procurorii, ca întotdeauna, în orice caz al unui cetățean din România, trebuie să o soluționeze. Eu știu că mi-am făcut datoria, nu am cerut nimic în plus față de ceilalți miniștri de Interne. Mă consider nevinovat și abia aștept să mă prezint în fața procurorilor ca să rezolv această problemă", a declarat Oprea, miercuri, înainte de începerea ședinței plenului Senatului.

Acesta a adăugat că este "o zi mai specială" pentru el.

Gabriel Oprea a declarat că vrea ca "adevărul să iasă la lumină în cel mai scurt timp".

"Sunt astăzi în fața dvs. în semn de respect față de Senatul României. (...) În legătură cu suspiciunile privind abuzul în funcție, afirm că nu am cerut și nu am avut nimic în plus față de alți miniștri de Interne, unii sunt azi în sală. Consider că nu am abuzat de funcția ce mi-a fost încredințată. Consider că nu am beneficiat de drepturi sau privilegii în afara legii și, prin urmare, mă consider nevinovat. Toate argumentele care demonstrează ceea ce declar azi vor fi prezentate pe larg în fața magistraților. În legătură cu poziția mea față de solicitarea DNA, cer să votați pozitiv cererea de încuviințare a urmăririi penale. Este de datoria procurorilor să verifice orice suspiciune de încălcare a legii și este o obligație să facă lumină acolo unde există semne de întrebare. Este în interesul meu, până la urmă, ca adevărul să iasă la lumină în cel mai scurt timp", a spus Oprea de la tribuna Senatului.


Senatul discută, miercuri, solicitarea Justiției formulată în cazul fostului vicepremier și ministru de Interne, senatorul UNPR, Gabriel Oprea.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, una dintre infracțiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Cea de a doua infracțiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 12:00
ANONIMUS
el
La bulauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ