Oprea: O delegaţie a Lockheed Martin va veni în România pentru planul privind centrul de mentenanţă regional

| 08 dec, 19:33

O delegaţie a companiei americane Lockheed Martin va veni în vizită în România în luna ianuarie a anului viitor în vederea discutării unui plan de acţiune cu termene clare privitor la realizarea în România a unui Centru regional de mentenanţă pentru produsele companiei, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea.

 

El a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria despre acţiunile concrete convenite în urma discuţiilor purtate cu companii americane, între care şi Lockheed Martin, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent în SUA alături de premierul Marcel Ciolacu.
"Pot să vă spun că în a treia săptămână din luna ianuarie, deci la începutul anului, vicepreşedintele Lockheed Martin, care răspunde de cooperare industrială şi de relaţiile internaţionale, va fi în România. Va fi la Cluj, pentru semnarea unui acord, memorandum, protocol, nu ştiu exact care este forma actului respectiv, în care Lockheed Martin cooperează cu Universitatea în domeniul Inteligenţei Artificiale, dar în acelaşi timp va fi şi la Bucureşti pentru a începe împreună demersurile de constituire a acestui Centru regional de mentenanţă pentru ceea ce produce Lockheed Martin, nu vorbim doar despre F-16, sunt şi multe alte produse, echipamente ale Lockheed Martin. O parte sunt deja efective la companiile private din industria de apărare. Ne dorim consolidarea, ne dorim extinderea capacităţilor noastre la nivel regional şi atunci probabil că va fi nevoie de extindere a capacităţilor de mentenanţă în România", a declarat Radu Oprea.
El a arătat că reprezentantul Lockheed Martin va veni în România în "ideea de a construi un plan de acţiune foarte clar, cu termene, cu responsabilităţi pentru fiecare dintre părţi, astfel încât acest demers să fie făcut într-un timp cât mai scurt".
Ministrul nu a dorit să avanseze un calendar de realizare a proiectului, dar a punctat modul rapid la care s-au derulat lucrurile în cazul Centrului de pregătire a piloţilor pentru aeronavele F16.
"Aţi văzut cât de repede s-au întâmplat lucrurile cu centrul de pregătire a piloţilor pentru F-16. Şi aici Ministerul Apărării Naţionale a avut un rol determinant", a punctat Oprea.
El a mai adăugat că este prea devreme pentru a se discuta despre valoarea investiţiilor în centrul de mentenanţă.
"Suntem în etapa de a identifica exact nevoile regionale şi de aici vom avea toate informaţiile", a precizat Oprea.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ