Oprea: Peste câteva luni, aşa-zisa imunitate nu va mai exista, cazul meu va urma cursul normal

| 21 sep, 16:04

Senatorul Gabriel Oprea afirmă că votul dat de parlamentari în cazul său "nu închide drumul" dosarului pentru care DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale, întrucât, peste câteva luni, mandatul său se va încheia, "aşa-zisa imunitate nu va mai exista", iar cazul va ajunge în faţa judecătorilor.

"Acest vot nu mă face imun în faţa Justiţiei, nu mă "salvează" de la ceva şi nici nu închide drumul dosarului pentru care DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale. Peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, aşa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul îşi va urma cursul normal în Justiţie. Spun asta pentru cei care, din neştiinţă sau din interes, afirmă - în mod total greşit - că, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge în instanţă. Vă reamintesc faptul că procurorii au aşteptat aproape un an ca să facă acest dosar. Ei bine, prin votul de acum două zile s-a decis să mai treacă încă 3 luni până când va ajunge în faţa judecătorilor. Atât şi nimic mai mult", a scris Gabriel Oprea, miercuri, pe Facebook. 

El susţine că le-a cerut colegilor săi parlamentari să nu aprobe solicitarea DNA întrucât are suspiciunea că acest dosar "nu vizează înfăptuirea Justiţiei, ci mai degrabă a unor jocuri de altă natură". 

"Cred că este menirea Senatului să atragă atenţia, inclusiv prin vot, asupra faptului că există astfel de suspiciuni cu privire la modul în care se fac dosarele şi că aceste semne de întrebare afectează nu doar drepturile şi libertăţile individuale, ci şi încrederea oamenilor în instituţii, în general, şi în Justiţie, în special", opinează fostul ministru al Afacerilor Interne. 

Oprea a adăugat că Senatul a cerut, la începutul anului, urmărirea penală pentru abuz în serviciu în acest dosar, dar până acum nu a fost dată nicio soluţie. 

"Potrivit art. 109 alin. 2 din Constituţie, Senatul nu încuviinţează urmărirea penală cerută de procuror, ci are dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru fapte săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Este un drept şi nu o obligaţie! Aceasta implică o apreciere şi o responsabilitate din perspectiva legii penale şi a celei procesuale penale", a explicat Oprea. 

Senatorul reafirmă că se consideră nevinovat. "Nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzaţie atât de gravă să fie atât de sărac în probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge în faţa judecătorilor şi sunt convins că, aşa cum nenumărate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate şi suspiciunile procurorilor. Iar atunci când judecătorii îmi vor da dreptate, mă întreb dacă cineva va plăti, totuşi, pentru calomniile, injuriile şi ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs", a mai scris Gabriel Oprea. 

Luni, senatorii au respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Au votat împotriva cererii DNA 73 de senatori, 45 "pentru", iar şase voturi au fost anulate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ