Oprea (PSD): Este o certitudine că până la începutul lunii iunie se va produce schimbul premierilor

| 08 mai, 22:28

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a declarat luni că "este o certitudine" faptul că, potrivit protocolului coaliţiei de guvernare, până la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie se va produce schimbul premierilor şi va fi un nou cabinet - cabinetul Ciolacu.

 

Întrebat la Parlament dacă vor rămâne în viitorul cabinet miniştrii performanţi, cum ar fi de exemplu ministrul Transporturilor, el a arătat că în acest moment nu există o decizie în acest sens a structurilor de conducere ale PSD.
"În calitate de purtător de cuvânt al PSD, eu trebuie să vă aduc la cunoştinţă hotărârile pe care PSD le-a luat. În acest moment nu avem o hotărâre a Biroului permanent sau a Consiliului politic referitoare la formula Guvernului Ciolacu. Acestea urmează să aibă loc. Deocamdată, deciziile pe care le avem sunt deciziile referitoare la protocol. (...) Cu certitudine, colegii din forurile statutare de decizie - Biroul permanent sau Consiliul politic - vor lua aceste decizii în momentul în care ne apropiem de momentul schimbării premierului", a arătat Oprea.
El a adăugat că nu există o decizie în PSD nici referitoare la varianta dizolvării vreunui minister. "Nici acest lucru nu ştiu să vă spun, până când nu vom avea o decizie formală oficială a PSD. Singurul anunţ care a fost făcut în spaţiul public de către preşedintele Marcel Ciolacu a fost acela că, din perspectiva domniei sale, ar avea sens un Minister al Afacerilor Europene, pentru că aici vorbim despre politicile publice europene, nu neapărat despre fonduri. Noi, când ne gândim la Uniunea Europeană, ne gândim doar la banii pe care îi avem de luat de la Uniunea Europeană. (...) Este mai mult decât atât. Este vorba despre politici publice în care România trebuie să fie parte activă", a afirmat Oprea.
Întrebat dacă PSD este interesat să vină cu o nominalizare pentru portofoliul Justiţiei, Radu Oprea a spus că nu poate comenta "scenarii" în acest moment. "Atâta timp cât nu avem o decizie formală a conducerii PSD asupra nominalizărilor, asupra discuţiilor care au loc pentru formarea noului Guvern, nu pot să vă spun mai mult, decât că avem un protocol în acest moment şi că este o certitudine că până la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie se va produce schimbul premierilor şi va fi un nou cabinet - cabinetul Ciolacu", a transmis parlamentarul social-democrat.
Referitor la măsurile economice, el a arătat că se încearcă găsirea unor soluţii privind limitarea cumulului de salarii.
"Avem poziţii publice exprimate atât de preşedintele Marcel Ciolacu, cât şi de preşedintele PNL, domnul Ciucă, referitoare la acest cumul de salarii. Se încearcă găsirea unei soluţii, astfel încât acest cumul să fie limitat. Aţi văzut că este vorba despre numărul de locuri pe care le poate ocupa o persoană în consiliile de administraţie - maxim două - sub nicio formă să nu mai poată cineva să fie un abonat la banii publici, un sinecurist, 3, 4, 5 consilii de administraţie. Aşa ceva va fi exclus, interzis. (...) Toate măsurile sunt analizate şi gândite de către Guvern şi de către coaliţie. (...) Performanţa fiecărui ministru ţine şi de execuţia bugetară, de felul în care reuşeşte ca programele şi proiectele care au fost bugetate să fie şi puse în practică şi acesta este un lucru pe care îl face primul ministru în mod continuu. (...) Activitatea fiecărui ministru, aşa cum spune Constituţia, este evaluată de către primul ministru", a completat Radu Oprea.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ