Oprescu: Autostrada suspendată va costa aproximativ 750 milioane de dolari

| 02 dec, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că pentru realizarea autostrăzii suspendate e nevoie de aproximativ 750 de milioane de dolari.

Edilul general al Capitalei a declarat că vrea să realizeze această autostradă cu bani de la companii din China în cadrul unui parteneriat public-privat şi că lucrările ar trebui să înceapă la primăvară. Sorin Oprescu a precizat că pentru realizarea autostrăzii suspendate e nevoie de aproximativ 750 de milioane de dolari.

"Eu continui să cred că dacă ne ducem pe dedesubt pe tuneluri şi pe astea e mai ieftin decât să iau case şi tot soiul de chestii de acestea, să pot să iau la expropriat. Nu are niciun sens, suntem ca în filmele cu fraieri, acum plătim ceea ce s-a retrocedat (...) mai multe tuneluri în sensul că pentru parcul Herăstrău, deoarece e monument şi nu ai cum să-l ocoleşti şi cred că a doua zonă ce va fi cu tunel va fi cea dintre linii, enclava aceea dintre liniile CFR de la Chitila", a declarat Oprescu cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucureşti-Măgurele.

CGMB a adoptat pe 28 noiembrie proiectul de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal "Închidere inel median de circulaţie la zona nord - autostrada urbană tronson cuprins între Lacul Morii şi şos. Colentina".

Consilierii municipali au adoptat proiectul de hotărâre privind autostrada suspendată. Viceprimarul Marcel Nicolaescu consideră că lucrările vor fi demarate la primăvară dacă se va reuşi construirea unui buget corespunzător.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ