Oprescu: RATB ar trebui să participe la licitaţia privind transportul în comun din jud. Ilfov

| 20 sep, 2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că RATB ar trebui să participe la licitaţia privind transportul în comun din jud. Ilfov, dar numai după ce Regia se va transforma în societate comercială.

"Bucureştiul aduce multe beneficii ilfovenilor. Sunt foarte mulţi ilfoveni, din cei 170.000 de angajaţi, 60.000 lucrează în Bucureşti. Nu aduc o vină nimănui, vorbesc de nevoi. Impozitul pe salarii se ridică la peste o sută milioane de euro (impozitul pe salariu plătit de angajator n.r.). Nu este greu pentru Bucureşti să realizeze un transport civilizat şi modern, pe aria mai mare a lui. Aria de influenţă este pe zona Ilfovului. Am discutat mult cu domnul primar general, sunt multe probleme la RATB, în câteva luni trebuie să luăm o decizie. Ne dorim ca acest transport să-l facem cu RATB-ul, astfel încât costurile să fie cât mai mici", a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, conform Agerpes.

Primarul general Sorin Oprescu a invitat RATB-ul să participe la licitaţia pentru serviciile de transport comun în Ilfov. "Grija noastră este aceea de a face să nu plătească copiii care merg la şcoală (copiii din Ilfov). De trecut în caietul de sarcini acest lucru şi de identificat copiii care merg la şcoală. Lipsa de bani se manifestă peste tot, dar dacă avem grijă de acest lucru, să participe la licitaţii şi operatorii privaţi. RATB-ul operează şi acum în Ilfov, dar operează exact în zonele unde primarii pot. (...) Există însă primari care nu au la îndemână şi atunci o soluţie ar fi - fiind şi presiunea microbuzelor private - măcar copiii să beneficieze de cele două drumuri făcute la şcoală. Aşa am dori, dacă nu pot primarii să asigure la toţi, să încercăm să asigurăm noi, bineînţeles, asta trebuie să intre în Consiliu", a precizat Sorin Oprescu.

"Sunt aici pentru a face prezentarea pentru public, încă odată, privind viitoarea regiune metropolitană. Mă refer la partea instituţională. Grija faţă de transportul alternativ. Nu oricând şi în orice condiţii poţi să construieşti până când nu există studiile de specialitate - mă refer la pistele de bicicletă aşezate pe calea rutieră - în aşa fel încât să existe şi cadru legislativ. Acest lucru nu ne ţine pe loc, de a demara împreună cu ONG-urile, pentru că aşa s-a întâmplat - toate studiile acestea în intersecţii, în special pe cele două axe principale, Nord-Sud şi Est-Vest. În rest, eu sunt convins că putem să introducem de anul viitor şi maşinile electrice în Bucureşti, nu vorbesc de hibrid, vorbesc chiar de maşinile electrice. Încet, încet, tocmai pentru a putea fi în pas cu civilizaţia urbană", a explicat edilul şef al Capitalei.

Secretarul stat în Ministerul Transporturilor Nicuşor Buică a spus că transportul pe calea ferată reprezintă o alternativă viabilă pentru a facilita legătura dintre Bucureşti şi localităţile din judeţul Ilfov.

"PMB doreşte să rămână un transport integrat cu municipiul, Ilfov vrea un transport eficient. Transportul pe calea ferată poate fi o alternativă. Eu şi colegii mei reuşim să dezvoltăm un plan pentru integrarea acestui transport pe linia ferată. Încercăm să golim Bucureştiul de autoturisme prin parcări", a afirmat Nicuşor Buică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ