Orange, cel mai mare profit din sectorul IT&C din România în 2019

| 04 sep, 12:03

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă din România, a obţinut şi în 2019 cel mai mare profit net din industria IT şi comunicaţii, de384,7 milioane de lei, fiind urmată de RCS&RDS şi SAP România.

Com­pa­nia fran­ceză, care do­mi­nă piaţa locală de te­le­com şi din punctul de vedere al nu­mărului de cli­enţi şi al venitu­ri­lor, a avut o marjă de 7% din venituri, de pes­te două ori mai mare decât cea afi­şată în 2018.

Câş­tigurile nete ale Orange, la fel ca şi ale altor jucători din tele­com, sunt însă în prezent semnificativ mai mici decât în urmă cu peste un deceniu, când marjele erau de peste 30%, iar câştigurile nete treceau de un miliard de lei, scrie Ziarul Financiar.

Citeşte şi Orange a câştigat licitaţia pentru livrarea a peste 80.000 de tablete către elevi

Pentru Orange, recordul a fost anul 2008, cu un profit net de 1,6 mld. lei la afaceri de 4,7 mld. lei.

Operatorul RCS&RDS, controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, este singura companie condusă de un antreprenor local care intră în top 5, cu un profit de 344,7 milioane lei, restul firmelor intrate în top fiind subsidiare ale unor giganţi: SAP (Germania), un profit net de 173,9 milioane lei, Vodafone (Marea Britanie), cu 160,8 milioane lei, şi Samsung (Coreea de Sud), cu un profit net de 123,8 milioane lei.

Citeşte şi Orange vrea să cumpere operaţiunile fixe ale Telekom. Compania a semnat un acord cu statul român

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ