Oraşul bulgar Ruse va găzdui, la 4 mai, un summit informal Bulgaria-Austria-România

| 19 apr, 10:30

Oraşul bulgar Ruse va găzdui la 4 mai o reuniune informală a preşedinţilor din Bulgaria, Austria şi România, ţările care asigură succesiv, începând cu 1 ianuarie 2018, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a informat biroul de presă al administraţiei prezidenţiale bulgare, relatează marţi BTA.

Summitul informal are loc la invitaţia preşedintelui bulgar Rumen Radev.

Cei trei preşedinţi vor dezbate subiecte de interes aflate pe agenda europeană, care sunt şi printre priorităţile actualei preşedinţii bulgare a Consiliului UE.

Reuniunea informală la nivel înalt de la Ruse este o expresie a dorinţei politice a celor trei state de a asigura consistenţa poziţiilor comune esenţiale pe agenda UE, precum perspectiva europeană a Balcanilor Occidentali, viitorul politicii de coeziune şi interconectarea reţelelor de transport şi energie în regiune, relevă sursa citată.

Ruse, oraş riveran Dunării, a fost ales ca gazdă a acestui summit întrucât unul dintre principalele subiecte de discuţie va fi dezvoltarea regiunii Dunării, ce are o mare semnificaţie pentru creşterea economică în UE.

Tag-uri: romania, Ruse, summit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ