Orban: Suntem dispuși la toate formele de protest legale pentru a împiedica orice lovitură dată justiției

| 11 dec, 09:54

Președintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, duminică, cetățenilor, să iasă în stradă și să protesteze pașnic, pentru a arăta actualei puteri că trebuie să țină cont de ''ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate".

Suntem dispuși să apelăm la toate formele de protest legale, constituționale (...) pentru a împiedica orice lovitură dată împotriva independenței justiției, împotriva domniei legii, împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor (...) Apelez la toți colegii mei, la toți simpatizanții noștri să nu fie pasivi, la toți cetățenii români, care se gândesc la binele României. Pasivitatea astăzi este o formă de complicitate (...) Trebuie să ieșim în stradă să manifestăm pașnic și să arătăm acestei puteri că, deși are o majoritate conjuncturală dictată de niște promisiuni mincinoase, (...) trebuie să țină cont de ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate", a spus Orban, într-o conferință de presă, alături de liderul USR, Dan Barna, și de fostul premier, Dacian Cioloș.

În opinia sa, România este "într-un punct critic". "În Parlament nu se dezbat simple modificări ale legilor justiției. De un an de zile, în Parlament, are loc un atac sistematic împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor, (...) împotriva independenței justiției. Treptat, PSD capturează statul român", a arătat Orban.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că majoritatea de la guvernare se comportă "ca o casă de avocatură" a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Se împlinește un an de când o majoritate (...) nu face decât să destructureze organizat România și să se comporte (...) ca o casă de avocatură a domnului Liviu Dragnea. În acest context, societatea are o datorie majoră de a reacționa", a precizat Barna.

La conferința de presă au participat și reprezentanții mai multor ONG-uri și asociații civice. Potrivit lui Mihai Polițeanu, membru fondator Inițiativa România, conferința este răspunsul la "asaltul total" al coaliției PSD-ALDE asupra instituțiilor independente și a statului de drept.

El a cerut respingerea în bloc a proiectului de modificare a legilor justiției, respingerea proiectului de modificare a legii ANI și demisia imediată a președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

"Semnalul nostru este foarte clar: 'Ei cu hoții, noi cu toții' (...) Noi vom merge în Piața Victoriei după această conferință", a mai afirmat Polițeanu.

Printre participanții la conferință s-au numărat și prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan și fostul ministru al Justiției Raluca Prună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ