Orban: ”Cine a stabilit ţintele campaniei de vaccinare trebuie să le urmărească”

| 27 iul, 20:47

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declarat marţi că cine a stabilit ţintele campaniei de vaccinare trebuie să le urmărească.


"Cine a stabilit ţintele trebuie să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu m-am ferit întotdeauna să stabilesc nişte ţinte, atât timp cât nu au existat nişte evaluări foarte serioase şi, pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă, nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente, de genul bonuri de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări", a spus Orban după şedinţa coaliţiei de la Parlament.

Orban a precizat că discuţiile din coaliţie au vizat stimulentele pentru vaccinare, un posibil plafon fiind suma de 200 de milioane de lei.

"Am discutat despre o posibilă limită de sumă de aproximativ 200 de milioane de lei, sumă necesară ca să fie introdusă la rectificarea bugetară. (...) Bonuri de masă, sunt şi alte stimulente care au fost propuse, inclusiv un sistem de trageri la loteria persoanelor care sunt vaccinate", a adăugat preşedintele PNL.

El a mai spus că este foarte puţin probabil să se ajungă la 10.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus ca anul trecut.

"Orice predicţie trebuie tratată cu o anumită circumspecţie. Încă nu s-au făcut nişte prognoze foarte bine fundamentate", a arătat Orban.

Întrebat dacă activitatea în coaliţie este afectată campania internă din PNL, a răspuns: "Eu fac tot este posibil ca să nu fie afectat actul de guvernare de competiţia internă din PNL".

De asemenea, Orban a afirmat că va câştiga competiţia pentru şefia PNL.

Premierul Florin Cîţu nu a participat la şedinţa coaliţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ