Orban, despre acordul MAI – BOR: ”Chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnul ministru, nu cunoşteam în detaliu”

| 16 apr, 20:52

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că a discutat cu ministrul Amrcel Vela înainte ca acesta să semneze acordul cu Biserica Ortodoxă, însă nu cunoştea detaliile. Orban a explicat că au fost urmărite toate reacţiile şi s-a intervenit imediat. ”Important este să fii atent, să ai reacţie imediată. Numai cine nu munceşte nu greşeşte”, a spus Orban.

”Acea înţelegere, chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnyul ministru, nu cunoşteam în detaliu. Am urmărit reacţiile, îngrijorările, intervenţia preşedintelui a fost clară, fermă. În urma discuţilor pe care le-am purtat, acordul a fost modificat şi acum este în acord cu toate recomandările, iar riscurile de transmitere a virusului sunt apropae inexistente”, a declarat Ludovi Orban, joi seară, la Digi 24, întrebat find despre acordul iniţial semnat de MAI şi BOR.

Premierul a explicat că nu a cunoscut detaliile documentului.
”Nu am intrat într-o analiză în detaliu, am avut o discuţie. Acordul mi-a fost transmis după semnare. Important este să fii atent, să ai reacţie imediată. Numai cine nu munceste nu greseşte. Important e să ai reacţie şi să schimbi rapid şi s-a şi văzut reacţia imediată. Acordul a fost modificat şi aici am beneficiat de înţelegerea şi deschiderea Patriarhului Daniel”, a mai spus Orban.
Acesta a afirmat că ”încă există acest risc de infectare”.
”Fiecare român trebuie să respecte toate regulile, să aibă un comportament responsabil şi să evite orice acţiune nenecesară”, a mai spus premierul, potrivit News.ro.
Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă au încheiat un acord pentru distribuirea Sfintelor Paşti şi a Luminii sfinte. După criticile primite, inclusiv din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Marcel Vela a modificat acordul, astfel âncât să fie păstrată distanţa socială şi ordonanţele militare.

 

Tag-uri: acord, BOR, Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ