Orban, despre moţiunea de cenzură: Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională Guvern-Parlament

| 20 aug, 19:50

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va fi declanşat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament la CCR privind depunerea moţiunii de cenzură a PSD în vacanţă parlamentară.

 

 

El a precizat că sesizarea la CCR va fi finalizată joi şi va fi depusă ori în cursul acestei zile, ori vineri. Social-democraţii au transmis Guvernului Orban că sesizarea CCR cu un conflict juridic între Executiv şi Parlament este doar un tertip pentru a mai sta câteva zile în plus la Palatul Victoria, însă liberalilor de ce le este frică nu vor scăpa. Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a declarat că nu este un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură şi că în Constituţie nu se vorbeşte despre vacanţă parlamentară, ci că Legislativul lucrează în două sesiuni ordinare. El a adăugat că în perioada de vară, în care aleşii îşi desfăşoară activitatea în circumscripţii poate fi convocată sesiunea extraordinară şi nu este nicio diferenţă în activitatea Parlamentului în sesiunea ordinară şi cea extraordinară.
„Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. E fără precedent. În 30 de ani, în ce hal de debandată s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află PSD s-a ajuns să facă ceva ce nu s-a făcut 30 de ani. Să depună moţiune în sesiune extraordinară. Mai mult. Într-o sesiune au depus moţiunea. Într-o altă sesiune voiau să o voteze. Sigur s-au prins şi au prelungit sesiunea extraordinară. Probabil voiau într-o a treia sesiune extraordinară să dezbată şi să voteze moţiunea. O asemene a băşcălie la adresa unei instituţii democratice eu nu am întâlnit în ultimii 30 de ani. Ca atare, declanşăm conflictul. Acest lucru trebuie clarificat. Moţiunile de cenzură nu pot fi depuse în vacanţa parlamentară. În Constituţie se vorbeşte despre faptul că un parlamentar poate vota o moţiune într-o sesiune parlamentară extraordinară. Sesizarea, suntem pregătiţi în cursul zilei de azi să finalizăm sesizare şi fie azi, fie mâine vom depune sesizarea”, a afirmat Ludovic Orban la Parlament, după citirea moţiunii de cenzură în plenul reunit de joi.

 

Tag-uri: decizie, Orban, parlament
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ