Orban: Există posibilitatea de carantinare zonală, însă nu e demarată procedura pentru carantinarea niciunei localităţi

| 21 iul, 20:51

Premierul Ludovic Orban a declarat că legea oferă posibilitatea carantinării zonale, însă deocamdată nu a fost luată nicio decizie de a carantina un judeţ sau vreo localitate. Şeful Guvernului a adăugat că sunt, însă, sub supraveghere trei localităţi unde există cazuri de COVID-19 şi este monitorizată evoluţia cazurilor.

 

„Cu siguranţă, odată cu intrarea in vigoare a legii, există această posibilitate de a dispune carantina zonală, în cazul în care e o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar. Dacă într-o localitate, de exemplu un sat sau un cartier sau o comună sau un oraş există un număr de cazuri care depăşeşte numărul de minim 3 cazuri la mia de locuitori se poate dispune carantinarea zonală”, a afirmat Ludovic Orban marţi la finalul videoconferinţei cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare de la sediul MAI.
Prim-ministrul a mai spus că este făcută o evaluarea în legătură cu trei localităţi care sunt supraveghere în momentul de faţă, însă nu a fost luată nicio decizie privind carantinarea.
„Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sunt supraveghere. Încă nu e demarată procedura pentru carantinarea niciunei localităţi, dar sunt trei localităţi care sunt sub evaluare. S-a făcut o evaluare de localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă vor fi multe cazuri nu vom ezita să luăm astfel de decizii”

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ